E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYenikapı'dan sergilenen araçlar için 2 komisyon kurulacak---

Yenikapı'dan sergilenen araçlar için 2 komisyon kurulacak

Yenikapı'dan sergilenen araçlar için 2 komisyon kurulacak
09 Eylül 2019 - 15:45 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, ihtiyaç fazlası kiralandığı belirtilerek, Yenikapı'da sergilenen hizmet araçları ve İBB'ye ait şirketlerde işten çıkarılanlar ile ilgili araştırma komisyonu kurulacak.

İBB Meclisi, 1 aylık tatilin ardından toplandı. Başkan Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği meclis toplantısında; AK Parti adına Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP adına Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı ve İYİ Parti adına Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan konuştu.

Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada; İBB'nin şirketlerinden çıkarılan işçilere değinerek, Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işçi çıkarılmayacağı yönünde verdikleri sözlerin ses kayıtlarını dinletti. Göksu, "Seçim öncesinde verilen bu sözlere inanan ve şu anda aldatılmışlık duygusu yaşayan tüm İstanbullular adına soruyorum. CHP'nin 'namus sözü' anlayışı bu mudur? Bu bir siyasi operasyondur. Bu yaptığınız tam olarak partizanlıktır" dedi.

Doğan Subaşı ise işten çıkarılan 1717 kişinin seçimden önce alındığını, bundan sonraki işe alım süreçlerinin adil olacağını söyledi. Subaşı, "Bu işten çıkarmaların bizi mutlu ettiğini düşünmeyin. Son 6 ay içinde sadece siyasi nedenlerle işe adam alınmasını kabul edemeyiz. 2 bine yakın insanı 31 Mart'tan sonra işe almışsınız" diye konuştu.

HİZMET ARAÇLARI

AK Parti'li Göksu, 'makam araçları' denilerek, belediyede kullanılan hizmet araçlarının Yenikapı Gösteri Alanı'nda toplandığını söyleyip, "İstanbul'da bir tiyatro izledik" dedi.
İBB Meclisi'nde CHP'den ayrılıp, 12 üyeyle grup kuran İYİ Parti'li İbrahim Özkan da Yenikapı'da sergilenen araçlarla ilgili, "Bir araç israfının, sosyal ahlak yoksunluğunun boyutlarını çarpıcı bir şekilde görmüş bulunuyoruz. Allah bu usulsüzlüğü ortaya çıkaranlardan razı olsun. Çok şükür, bugünleri de gördük" diye konuştu.

İMAMOĞLU: VİCDANI ASLA ELDEN BIRAKMAYACAĞIM

Eleştirilere yanıt veren Başkan İmamoğlu ise "Partizanlığın nasıl yapıldığını çok iyi analiz ettiğimi düşünen biriyim. Elbette eksiklerim, hatalarım olacak; ama vicdanı ve ahlakı asla elden bırakmayacağım" dedi.

İBB Meclisi'nde, Yenikapı'da toplanan araçlar ve işten çıkarmalar ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi.

Ekrem İmamoğlu'nun, başkan seçildikten sonra 1 hafta olan meclis çalışma gün sayısını 2 güne düşürmesini eleştiren AK Parti grubu, bunun yeniden 5'e çıkarılmasını istedi. Teklif, komisyona gönderildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6609 Eylül 2019 20:41

    Ben Hukümetin yerinde olsam İBB'ye haklısın der bu araçların hepsine el koyarım. Araç ihalelerinide mercek altına alırım. İşte o zaman belli olur bu araçların fuzuli olup olmadığı. Bu araçları burada şov amacıyla bekletmenin İBB'ye günlük en az maliyeti 150.000 tl net-kesin israf.

  • belirsizlik09 Eylül 2019 19:36

    Clio araçlar gezmekten başka ne gibi bir hizmet için kullanılmıştır acaba.

  • dürüst09 Eylül 2019 17:28

    Bu nasıl müslümanlık, kul hakkı yiyerek arabalarla gez, eş dost çocuklarını vakıflara sok ücretsiz okut, bizden olmayan kahrolsun diyen bir cemaat zihniyeti. Ataturk'ün kıymetini bir kez daha anlayın gerçek müslümanlar. Atatürk bu sistemi kurmasaydı şuan iktidardaki fakir çocukları başa gelemezdi bundan sonra fakir çocuklarının önü kapandı çünkü üst kadrolar özel okullarda ve yurt dışında okumuş yeni zenginlerin  çocukları ile doldu.

  • No name, no face..10 Eylül 2019 12:35

    Söz israftan açılmışken, tbmm deki chp ki vekilin aylık 2 milyonluk telefon faturası işi ne oldu? Dürüstlükten dem vuranlar... Ve daha niceleri...saymakla bitmez, bu israflar iktidarda olmaksızın yapılıyorsa, iktidar olurlarsa ne olur? Düşünmek bile istemezsiniz...

  • abdullah 5309 Eylül 2019 18:22

    iktidardaki fakir çocukları dediğin kişiler hiç kimsenin lütfüyla değil söke söke chp darbelerini yıka yıka tırnaklarıyla kazıya kazıya hizmet ede ede buralara gelmişlerdir. en önemliside yalan dolanlarla iftiralarla değil kazana kazana dışlana dışlana gelmişlerdir. harfleri ınkılaba uğrayan bu milletin çocukları sıfırda eğitim öğretimlerini de geliştirerek buralara gelmiş füzeler ihalar siha lar üretiyor halka millete hizmet ediyorlar diğerleri hala kime hizmet ettiğinin farkında değiller. daha önce defarkında olmadıkları gibi.

  • komik09 Eylül 2019 16:52

    2,5 ay oldu göreve başlayalı terör ve bodrum ziyaretlerinin dışında hiç bir icraat yok ortada zaten bu sol'un vatana bu güne kadar bişey kattığını hiç görmedik aslada göremeyiz böyle bir zihniyete sahip değiller İstanbullulara yazık oldu beş yıllık bir yazık..

  • dürüst09 Eylül 2019 17:21

    haketmeyenlere yapılan araç tahsisi ve vakıflar vasıtayla aktarılan para kasaya giriyor bunları görmen için Allah'ın karşısına dürüst çıkman lazım. Kalbiniz kör olmuş.

  • AHMET ÖZBİR09 Eylül 2019 16:51

    HİZMETİ daima sağ iktidarlar yapmış, SOL'aklar ise ÇELME TAKMIŞTIR! "Herşey Bundan Sonra Çok Kötü Olacak, İstanbullu Ağlayacak!" Sebep olanlar ah vah edip sızlanacaklar!..

  • Borsacilar krali09 Eylül 2019 16:48

    Show yapmaktan başka bir işi yok. İstanbul'u su basiyor adam 2 gün sonra çıkıyor ortaya ,belediyecilik yap bırak showmenligi

  • --09 Eylül 2019 16:30

    hiç bir içrat yapamaz sol partiler anca işci çıkartsınlar zam yapsınlar.maaşlarını alsınlar ülkemizde huruzsuzlık çıartsınlar

  • tv09 Eylül 2019 16:10

    vatandaşa faydası olan araçlara  gereksiz şov yapmayın  bu araçların içinde evde saglık hizmeti sunan araçlarda olmasın

  • fatih istanbul09 Eylül 2019 16:00

     çok güzel  imam oğlunun yalan  rürgarı burada  sona erdi şimdilik bu  filim  burada  bitmez  devamı  gelecek 

  • sait09 Eylül 2019 16:16

    250 milyonluk faturayı kim ödeyecek