E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni zirveler bekleniyor---

Yeni zirveler bekleniyor

Yeni zirveler bekleniyor
07 Ocak 2021 - 09:32 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması ve yükselişini yeni zirve seviyeler test ederek devam ettirmesi bekleniyor.

BİST: Güne alıcılı başlangıç yapan ve gün içinde 1.509,49 ile yeni tarihi zirve test eden BIST100 endeksi günü %1,06 yükselişle 1.505,42 ile tarihi yüksek seviyeden tamamladı. Bankacılık endeksi
%3,15 yükselişle pozitif ayrıştı. Yurtdışı majör borsalar günü güçlü yükselişlerle kapatırken, BIST yurtdışına paralel günü yükselişle kapattı. ABD’de Trump taraftarlarının kongreyi basması ve yaşanan kargaşaya rağmen borsalardaki yükseliş güçlenerek devam etti.

Demokratların Senatoda çoğunluğu elde etmesi ve daha geniş teşviklerin uygulamaya konulacağı beklentisi global risk alma iştahını tekrar güçlendirdi. TL değer kazançlarını güçlendirerek pozitif ayrışmasını devam ettirdi. CDS’ler bu hafta 300 seviyelerini test ettikten sonra hafif yükselerek günü 318 seviyelerinden kapattı. VIX endeksi 25 seviyelerinde seyrederken, ABD borsalarındaki kısa vadeli endişe ve kar satışı riskinin ortadan kalktığına işaret ediyor. BIST güçlü yükseliş eğilimini devam ettirirken, yurtdışı borsalarda ciddi bir bozulma yaşanmadıkça kar satışları yaşansa da sınırlı kalması ve yükseliş trendinin yeni zirveler test ederek devam etmesi beklenmektedir. Ancak uzun süredir düzeltme gerçekleştirmeden yükselen endeksin yurtdışı borsalarda oluşacak bir bozulmada kısa süreli güçlü kar satışlarıyla karşılaşması beklenir. Bugün ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ISM hizmet endeksi verileri takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri alıcılı güçlü seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak güçlü alıcılı seyir var. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması ve yükselişini yeni zirve seviyeler test ederek devam ettirmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

USD/TRY paritesi dün, 7,2666-7,3085 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %1,36 oranında değer kaybıyla 7,2896 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %1,33 oranında değer kazandı. Dün, borçlanma araçları piyasasında %13,12-%13,22 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi, önceki kapanışa göre 4 baz puan düşüşle günü, %13,15 seviyesinden tamamladı.

Alkim Kimya'da hisseler el değiştirdi

Küresel piyasalarda yoğun veri akışı takip edilecek

Good-Year ve Albaraka sorusu

Günün önemli şirket haberleri 07/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)