E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYeni kriz dalgası korkusu yaşanıyor---

Yeni kriz dalgası korkusu yaşanıyor

Yeni kriz dalgası korkusu yaşanıyor
25 Haziran 2013 - 10:59 borsagundem.com

Marketwatch tarafından hazırlanan analize göre gelişen piyasalarda kriz endişeleri yeniden korku saçmaya başladı

Marketwatch tarafından hazırlanan analiz haberde, son dönemde yaşanan gelişmelerin gelişen piyasalarda kriz endişelerini gündeme getirdiği yorumu yapıldı.
Haberde ABD’li yatırımcıların bu sabaha Çin borsasında 2009’dan bu yana görülen en büyük düşüşle başladıkları kaydedilirken Çin ekonomisinde bir kredi kredi krizi endişelerinin ortaya çıktığı belirtildi.
Son dönemde gelişen piyasalardan tahvil ve borsadan çıkış yaşandığı hatırlatılırken bunun kısmen ABD’de tahvil alımlarının sonlanacağı endişesinden kaynaklandığı yorumlarının yapıldığı ifade edildi. Buna Türkiye ve Brezilya gibi ülkelerdeki protesto gösterilerinin de eklenmesinin "Sorunlar tam bir krize dönüşebilir mi?" endişesi yarattığı vurgulandı.
Değerlendirmede Mark Mobius’un “Son gelişmelere karşın uzun vadeli görünüm çok olumlu. Mısır’da ucuz hisseler alıyorum, politik sorunlar çok uzun sürmez. Brezilya ve Türkiye için de bu geçerli ancak bu piyasalar için halen çok erken olabilir” sözlerine de yer verildi.
Haberde MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi’nin Haziran ayı başından bu yana yüzde 11, yıl başından bu yana yüzde 14 gerilediği hatırlatıldı. MSCI Dünya Endeksi ise haziranda yüzde 3.5 düşerken yıl başından bu yana yüzde 6.2 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)