E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni enerji üssü Sakarya'da---

Yeni enerji üssü Sakarya'da

Yeni enerji üssü Sakarya'da
13 Ekim 2022 - 10:30 borsagundem.com

Karadeniz gazını karaya taşıyacak olan Seven Arctic gemisi, Sakarya'ya ulaştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Artık son virajları dönüyoruz.'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Karadeniz gazı için hedefin 2023 olduğunu vurguladı. Yapılan açıklama ise şöyleydi:

"Takvim yaprakları bir bir azalırken, yerin 2200 metre altında Türkiye'nin yeni enerji üssü yükseliyor. Karadeniz gazında artık son virajları dönüyoruz. Kara göründü. Tünelin ucundaki ışık belirdi. Hedef 2023."

''Seven Arctic'' Sakarya Gaz Sahası'nda

Haziran ayında başlayan boru döşeme süreciyle beraber, üretimi kontrol edecek sistemin kabloları için önemli bir aşama kaydedildi ve karaya taşınacak olan Karadeniz gazı için çalışmalar sürüyor. 

Kabloları deniz tabanına döşeyecek "Seven Arctic" isimli gemi, Sakarya Gaz Sahası'na ulaştı.

Gemi, 30 kilometre açıktan Sakarya Gaz Sahası kuyuları alanına kadar yerleştirme işlemini yapacak ve üretimi kontrol edecek kabloları denizin 2 bin 200 metre altına döşeyecek.

Denizde kuyu hazırlık işlemi sürerken karada da gazın işleneceği Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi yükseliyor. 170 kilometrelik boru hattından ilk üretim beklentisi ise 2023'te başlayacağı yönünde. 

Türkiye enerjide AB için çok önemli

 

Türkiye enerjide 34 milyar $'lık ek katma değer elde edebilir

 

Kanal İstanbul enerji üssü olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)