E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen dolar karşısında yükselişini sürdürdü---

Yen dolar karşısında yükselişini sürdürdü

Yen dolar karşısında yükselişini sürdürdü
05 Nisan 2016 - 21:30 borsagundem.com

Dolar/yen paritesi, Ekim 2014'ten bu yana görülen en güçlü seviyeye geldi

Yen, Asya hise senetlerindeki düşüşün güvenli varlık talebini artırmasıyla, dolar karşısında bir buçuk yılın zirvesine tırmanırken, Japonya Merkez Bankası (BOJ)'nın, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisini canlandırmadaki en önemli faktörlerden enflasyonu yükseltme hedefini tehdit ediyor.

Yen güniçinde, bazı stratejistlere göre Japon piyasasına müdahele riskini yükselten önemli bir seviye olan 110'u hafifçe aştı. Japonya politika yapıcısı Yoshihide Suga'nın hükümetin döviz hareketlerini dikkatle takip ettiği yönündeki açıklaması ardından kazançlarını azalttı. Ardından, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, döviz piyasalarını izlemeye devam edeceklerini belirterek uyarıda bulundu ve ek parasal teşvik olasılığını yineledi. Yenin 2016 yılındaki yüzde 8.9'luk yükselişi, Japonya parasını G10 paraları içinde bu yıl en iyi performans gösteren para konumuna getirdi.

Londra'da Mizuho Bank Ltd.'den Neil Jones, “Yen birkaç unsurun etkisiyle hareket ediyor: zayıf dolar, riskten kaçış, düşük petrol fiyatları ve ek teşvikteki gecikme. Parann yurtdışına çıktığını gösteren çok az işaret var. Suga'nın sözlü müdahalesinin pek bir etkisi olmamış gibi çünkü yene olan talep hala güçlü” dedi.

Küresel hisseler, zayıflayan ekonomik büyüme sinyalleriyle düşerken, yen bir düzineden fazla önemli para birimi karşısında değer kazandı. Güniçi işlemlerde yen, dolar karşısında 110 ile Ekim 2014'ten bu yana görülen en güçlü seviyesine tırmandı. Japonya parası, New York'ta 109.95'e kadar yükseldikten sonra, saat 13:07 itibariyle yüzde 1 değerlenerek dolar başına 110.22 seviyesine geldi. Yen euro karşısında is yüzde 0.9 civarında yükselerek 125.62 seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)