E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen dolar karşısında 17 ayın zirvesine tırmandı---

Yen dolar karşısında 17 ayın zirvesine tırmandı

Yen dolar karşısında 17 ayın zirvesine tırmandı
06 Nisan 2016 - 13:29 borsagundem.com

Yen, ABD Doları karşısında 17 ayın zirvesi tırmanarak Japonya politika yapıcılarının tahammülünü zorluyor

Döviz traderları, Japonya parasının 17 aydan bu yana görülmemiş bir düzeye tırmanmasıyla, politika yapıcıların daha güçlü bir yene karşı tahammülünü zorluyor.

Dolar/yen paritesi Salı günü 100 seviyesini zorlayarak, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'ın 2014 yılında parasal genişlemeyi artırmasından bu yana görülen en yükseğine tırmandı. Bazı stratejistlere göre söz konusu seviye müdahale riskini de beraberinde getiriyor. Kuroda, para birimini yakından takip etmeye devam edeceğini açıklayarak, sıfır seviyesinin altındaki faizin negatif bölgede daha fazla indirebileceğini yinelemişti. BOJ'un gelecek para politikası toplantısı 27-28 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Westpac Banking Corp. döviz stratejisti Sean Callow, “Dolar/yen'deki fiyat hareketleri, yatırımcıların yendeki yükselişin durdurulmasına ilişkin hiçbir şeyden korkmadıklarını işaret ediyor. 28 Nisan'da atılacak (BOJ toplantısı) cesur genişlemeci adım, dolar/yen çöküşü için en makul aday. Fakat gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kesin değil” dedi.

Yen, güniçi işlemlerde dolar karşısında 31 Ekim 2014'ten bu yana en güçlü seviyesi olan 109.95'ten işlem gördü.

Dolar/yen, Salı günü TSİ 12:30'da yüzde 0.12 artarak 110.47 seviyesinden alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)