E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen gevşek para politikasına devam dedi---

Yellen gevşek para politikasına devam dedi

Yellen gevşek para politikasına devam dedi
07 Mayıs 2014 - 17:15 borsagundem.com

Fed/Yellen, "Yüksek derecede gevşek para politikası gerekli olmaya devam ediyor"

Fed Başkanı Janet Yellen, istihdam piyasasında ve ABd ekonomisinde 2008 finansal krizi ve takip eden resesyondan bu yana sağlanan önemli iyileşmelere rağmen, hala başarmaları gereken çok şey olduğunun bilincinde olduklarını söyledi. 
     
Yellen, Kongre'de Orta Ekonomi Komitesi'nde yaptığı sunumda, "İstihdam piyasasındaki kayda değer gevşeklik ve enflasyonun ısrarcı şekilde yüzde 2 hedefinin altında seyretmesi nedeniyle yüksek derecede parasal gevşeme gerekli olmaya devam ediyor. İstihdam ve enflayon, Fed'in çifte görevi ile tutarlı seviyelere yaklaştıktan sonra bile Fed kısa vadeli fon faizlerini normal seviyelerin altında tutmaya devam edecek" diye konuştu. 
     
ABD ekonomisinde ilk çeyrekte görülen yavaş büyümenin nedenlerinin geçici olduğunu ve bu yıl büyümenin 2013 yılında daha yüksek olmasını beklediklerini ifade eden Yellen, bununla birlikte istihdam piyasasında iyileşmenin henüz tatmin edici olmaktan uzak olduğunu, konut piyasası verilerinin hayal kırıklığı yaratmakta olduğunu da vurguladı. 
   
Enflasyonun uzun süre düşük kalmasının riskler yaratabileceğini ifadeeden Yellen, Fed'in faizleri çok uzun süre düşük tutmasının da finansal istikrar için risk yaratabileceğini ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Soylu07 Mayıs 2014 22:53

    Putinin açıklamaları yelleni solladı diyebiliriz.Yellen tarafındada kötü bir açıklama yok.faizler konusunda belirli bir tarih vermedi bu yeter.Yarın 1000 puan artı açarız. (Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir)

  • Berkay07 Mayıs 2014 18:43

    okuduğunu analamayanlar, parasal genişlemeye devam kararı alındı abd borsaları çıldırdı yukarı tavana yaklaşıyor. yarın bistte yukarı.. bankalarda saat 16.30 da panik yaratarak açığa satış yaptılar lakin yabancıların alışları ile açığa satanlar yukardan geri almak zorunda kaldılar ,açıkçı uyanıklar, bu borsayı kumar haline dönüştürmek istemeleri neticesinde ,bir çok yatırımcı borsadan kaçtı spk bir el atıver

  • yelledi piyasayı07 Mayıs 2014 17:32

    akbank,ykb,gar.deki satışlar bu gün bayağı etkiliydi.

  • eğilim düşüyor sanki07 Mayıs 2014 17:29

    borsada yukardan verdiklerini aşağıdan koya koya seviyeler gittikçe düşüyor özellikle bankalarda ki bu durum gittikçe endekslerin aşağı eğilimine yol açabilir.

  • nakitte kalmak doğru07 Mayıs 2014 17:25

    anlamı ,faizler yükseltilecek,ama istihdam kötü,konut piyasası kötü ise faizler yükselecek diyorsa zaman içinde abd piyasaları karışacak demektir ki tüm borsaları etkiler bu söyledikleri.