Yazdır

Sürekli Erdoğan’dan randevu isteyen İmamoğlu’nun yeni projesi

Tarih: 01 Mayıs 2020 - 16:30

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu alamadığı için yakınan Ekrem İmamoğlu, tasarruf seferberliği başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden bu yana, “Cumhurbaşkanı’ndan randevu istiyorum, vermiyor” diyerek yakınan ve Saray’a mektup yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım talebinde bulunan Ekrem İmamoğlu, şimdi de ‘tasarruf seferberliği’ başlattı. İstanbul’u sel götürürken tatile çıkan, “Paramız yok” diyerek Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yolunu yapmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, belediyenin gelirlerinin pandemi sürecinde dramatik bir şekilde düştüğünü belirtti. Bu nedenle stratejik kararlar aldıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Hizmetlerimizi aksatmadan, büyük bir tasarruf seferberliği başlattık” dedi.

Türkiye'nin başarılı mücadelesi dünya gündeminde

ALLAH’TAN VALİLİK DEVREYE GİRDİ

Hizmeti aksatmadan tasarruf yaptığını söyleyen İmamoğlu, sokağa çıkma yasağında hastanelere ulaşmakta zorluk çeken sağlık çalışanları için çözüm üretemeyince İstanbul Valiliği devreye girdi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, sağlık çalışanları için 12 bin 500 sefer ücretsiz taksi kullanımı tahsis edildi. İstanbul’daki 30 hastanede görevli sağlık çalışanları, başhekimliklerinden alacakları yazı ile BiTaksi uygulamasıyla evden işe, işten eve ücretsiz ulaşım sağlayabilecek. Ayrıca İstanbul Taksiciler Esnaf Odası 300 taksi, İstanbul Havalimanı Taksi Kooperatifi 50 taksi ile 1-2-3 Mayıs ve pandemi süresince 50 kamu hastanesindeki sağlık personelini ücretsiz olarak taşıyacak. Bu imkanı kullanmak için sağlık çalışanlarının başhekimlikten yazı alması yeterli olacak. İmamoğlu, “Aylardır Cumhurbaşkanı’ndan randevu alamıyorum” diye yakınırken İstanbul kendi sorunlarına çözüm ürütmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı

HERKES MANSUR YAVAŞI ALKIŞLIYOR

Diğer taraftan medyanın ambargosuna rağmen yaptığı her icraat ülke gündemine oturan Mansur Yavaş ise şikayet etmeden hizmete devam eden örnek belediye başkanları arasında gösteriliyor. Göreve geldiği günden bu yana tatil yapmayan, sık sık “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bana randevu vermiyor” diye şikayet de etmeyen Yavaş, Saray’a mektup yazarak zaman harcamak yerine Ankara halkına hizmetini sürdürüyor. Mansur Yavaş’ın başarılı hizmetleri de hangi partiden olursa olsun Ankaralılar tarafından takdirle karşılanıyor.

100 işçiden 29'u İstanbul'da

Taksim Meydanı'na çıkan yollar kapatıldı

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/surekli-erdogandan-randevu-isteyen-imamoglunun-yeni-projesi-1488204