E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYatırımcılar Trump’a güvenerek doğru mu yaptı---

Yatırımcılar Trump’a güvenerek doğru mu yaptı

Yatırımcılar Trump’a güvenerek doğru mu yaptı
11 Mart 2020 - 16:05 borsagundem.com

Trump'ın açıklamaları sonrası ABD borsaları geçtiğimiz gün pozitife döndü. Trump piyasaların olumsuz seyrini çevirebilecek mi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım ve ticaret siyasetten bağımsız olarak para kazanmakla ilgili olmalıdır. ABD seçimlerinde kimin seçileceğini bilmesek de Wall Street’in Trump’a son derece güvendiğini biliyoruz.

ABD Başkanı Donald Trump, bir basın toplantısında ekonomiyi desteklemek için “çok dramatik” eylemleri açıklayacağını söylemesi üzerine ABD borsasındaki vadeli işlemler 1300 puanlık artış gösterdi.

Uzmanlara göre Dow Jones 2000 puan düştüğünde borsada panik havası yaygındı. Trump tarafından iyi haberlerin gelmesi ise piyasalardaki panik havasını dağıttı. Ayrıca virüsün ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentinde hayatın normale döndüğü şeklinde haberler gelmekte.

S&P 500 Endeks vadelileri, Wall Street'te Pazartesi günü görülen sert düşüşün ardından gelen toparlanma sonrasında yüzde 2.6 düştü. ABD Başkanı Donald Trump, büyük bir ekonomi paketi açıklayacağını söylemesinin ardından salgınla ilgili gerçekleştirilen bir brifingde görünmeyerek yatırımcıları beklemede bıraktı. Yen ABD Hazine tahvilleri ve altın ile yükselerek güvenli liman iştahındaki artışın altını çizdi. Avustralya'da hisse senetleri düşük performans gösterdi. Kore ve Japonya'da kayıpları daha sınırlı kaldı. Hong Kong ise yatay seyretti. Petrol kazançlarını genişletti.

Faiz indirimi altına yaradı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan12 Mart 2020 00:48

    Acil aşı çıkmazsa tramtramp hikaye aşiyi bulan ülke köşeyi döner

  • Trump11 Mart 2020 17:05

    Senin kadar erkek yok mus dunya ogrendi

  • osman11 Mart 2020 16:21

    Valla ne yalan söyliyeyim hiç sevmiyordum kendisini ancak bu virüsle ilgili medyanın haberleri şişirdiğini normal virüsün daha çok insan ölümüne sebep olduğunu açıkladığında sempati duydum adama. bakış açısı mantıklı olaylara.

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 16:20

    Güvenmiyorlar ki Wall Street'in hali ortada Başkanlık seçiminde Trump indirmek istiyorlar düğmeye basıldı para baronları ipe faiz lobileri. Çok konvansiyonel olarak küresel ekonomik krizi başlattılar.