E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYatırımcılar gözünü dolara çevirdi---

Yatırımcılar gözünü dolara çevirdi

Yatırımcılar gözünü dolara çevirdi
09 Temmuz 2013 - 15:37 borsagundem.com

Altın 2013 yılında hızlı düşüşüne devam ederken yatırımcılar son zamanlarda gözlerini dolara çeviriyor

Dolar ve altın arasındaki farkın gittikçe açılması üzerine analistler güçlenen ABD ekonomisinin, bu yılın şu ana kadar en iyi performans gösteren dövizini yatırımcılar için daha cazip yaptığını savunuyorlar.
Altın bazı yatırımcıların sarı metale olan güvenini kaybetmesiyle beraber ilk yıllık düşüşüne doğru ilerliyor. Bu düşüş Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada tahvil alımlarını azaltabileceğini söylemesi üzerine daha da hızlanırken, altın Nisan ayında ayı piyasasına girdi. ABD Dolar Endeksi ise kazançları genişletirken, 10 yıllık hazine tahvil faizi 2 yılın zirvesine çıktı.
Zürih'te bulunan Harcourt Invesment Consulting AG kıdemli emtia stratejisti Jeremy Baker, "Dolar şu anda gidilmesi gereken yer gibi. İnsanlara altının bu hale düşeceğini 2 yıl önce söyleseydiniz size gülerlerdi" yorumunu yaptı.
Bloomberg tarafından 86 ekonomist ile gerçekleştirilen ankete göre ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 1.9 genişlemesi ve 2014 yılında da yüzde 2.7 büyümesi bekleniyor. Döviz işlemcileri ise 31 büyük para biriminden 29 tanesinin bu yıl dolara karşı değer kaybedeceğini bekliyor. Bloomberg verilerine göre ABD doları 10 para biriminin işlem gördüğü bir sepette 2013 yılı içerisinde en iyi performansı gösteren para birimi olarak dikkat çekti.
Altın, Ocak 2013'ten bu yana yüzde 26 düşerek Londra'da ons başına 1,232.25 dolara kadar indi. Goldman Sachs altının ons fiyatının 2014 yılı sonunda 1,050 dolara kadar gerileyeceği tahminini yapıyor. Nisan ayında altının dolara olan 30 haftalık korelasyon katsayısı eksi 0.1 iken bu rakam dün eksi 0.44 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)