E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYapısal reformları gerçekleştireceğiz---

Yapısal reformları gerçekleştireceğiz

Yapısal reformları gerçekleştireceğiz
24 Kasım 2015 - 14:41 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümetin reformları yerine getireceğini söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet'te yer alacak bakanları Çankaya Köşk’ünde açıkladı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir hafta önce hükümeti kurma yetkisini aldığını hatırlatan Davutoğlu, parti kurullarında yaptığı istişareler neticesinde Cumhurbaşkanı’na bugün bakanlar listesini sunduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu'nun Türkiye’ye yeni ufuklar açma noktasına ağır bir sorumluluğunun olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Ancak arkasında yüzde 85’lik katılımla sağlanmış bir seçim zaferi vardır. Önünde de 2023’ü hedefleyen bir ufuk vardır. Önümüzdeki 4 yılda milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız, yapısal reformlar gerçekleştireceğiz. Sivil bir anayasa için çalışmalar yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, “Bir hafta içinde zihnimde defaatlerce Bakanlar Kurulu isimleri dolaştığında her bir bakanlık için en az 3 -4 ismin bazen 5 ismin zihnimizin kulvarları içinde dolaştığını da ifade etmek isterim. Bu Bakanlar Kurulu listemiz dışında da AK Parti grubundan en az bunun 
kadar nitelikli 2 -3 kabine çıkarabilirdik. Bugünkü şartlar itibariyle bölgeleri, illeri temsil birçok hususu da göz önüne alarak gerçekleştirdiğimiz bir listedir. Tecrübeli bakanlarımız, yeni görev üstlenecek bakanlarımızla birlikte bir harman oluşturmaya gayret ettik" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)