E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYapı Kredi'den beklentinin üzerinde kâr---

Yapı Kredi'den beklentinin üzerinde kâr

Yapı Kredi'den beklentinin üzerinde kâr
03 Şubat 2016 - 13:35 borsagundem.com

İş Yatırım, Yapı Kredi Bankası'nın 2015 kârını ve şirketin son durumunu değerlendirdi.

Yapı Kredi Bankası yılın son çeyreğinde 635 milyon TL solo net kâr açıkladı. Sonuçlar ortalama piyasa beklentisinin %5 ve bizim tahminimizin %3 üzerinde oldu. Dördüncü çeyrek net kârı TÜFEX getirileri, mevsimsel olarak artan ücret ve komisyon gelirleri ve swap maliyetlerindeki düşüşün faaliyet giderleri ve karşılık giderlerindeki artışa rağmen önceki döneme göre %94 arttı. Ayrıca banka 90 milyon TL özkaynak yöntemi uygulanan ortaklıklarından değerleme geliri kaydetti. Bankanın son çeyrekte özsermaye kârlılığı %11’e yükselirken tüm yıl için bu değer %9 oldu ve önceki yıla göre yaklaşık 1,5 puan geriledi.

Banka yönetimi 2016 beklentilerini paylaştı. Yapı Kredi Bankası bu yıl kredilerde %13 büyüme ve kredi mevduat oranının yatay kalmasını bekliyor. Kredi fiyatlamalarının mevduat maliyeti baskısını dengelemesi ile net faiz marjında da yatay bir görünüm bekleniyor. Net ücret ve komisyon gelirlerinde %15 gibi bir büyüme ve diğer giderlerde enflasyon beklentileri ile uyumlu olarak %7-8 artış öngörülüyor. Banka TGA oranında 30 baz puan bozulma ve toplam risk maliyetinin de genel karşılıklardaki yüksek bazın etkisi ile 20 baz puan iyileşme bekleniyor. Bu yıl planlanan sermaye benzeri kredi ihracı ile sermaye yeterlilik oranı %14 olarak öngörülüyor. Sonuç olarak banka yönetiminin beklentileri güçlü bir net kar büyümesine işaret ediyor. Bizim 2016 tahminlerimiz biraz daha muhafazakar ancak %24 oranında net kar büyümesi bekliyoruz.

Bottom-line slightly beats expectations. Yapi Kredi Bank reported TL635mn net earnings in its 4Q15 solo financials, 5% and 3% above the market expectation of TL607mn and our house call of TL615mn, respectively. Quarterly net earnings posted a whopping 94% increase owing to generous CPI-linkers income, seasonally higher net fees and much lower swap costs along with hefty securities trading income, all of which could offset continued rise in costs and specific provisions relating to coverage increase. The bank aslo booked TL90mn income due to equity pick-up valuation. Overall, Yapi Kredi delivered 11% annualised RoE in 4Q15, bringing the FY figure to 9%, corresponding to c1.5pts annual erosion. Deviation from our expectations were valuation income on fixed assets and higher than anticipated swap costs. 

Management shared its 2016 expectations. The management expects 13% loan growth driven by lucrative retail segments and flattish LDR in 2016. NIM is foreseen as flattish as higher loan re-pricing is expected to mitigate pressure from deposit costs. Mid-teens fee growth will be supported by organic growth and customer acquisitions while costs will remain in line with the bank’s 7-8% CPI expectation. On asset quality, Yapi Kredi expects 30bps deterioration in the NPL ratio while CoR (total) is expected to ease 20bps with stabile specific CoR and lower general provisioning due to elimination of regulatory charges and stable currency in 2016. CAR is expected to be around 14% including c70bps contribution from the planned Tier-II issuance. Overall, the management anticipates delivering strong EPS growth in 2016. On our numbers, we expect Yapi Kredi to post 24% EPS growth with slightly more conservative estimates compared to the bank management.

(İş Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 30,96
En Yüksek: 31,56
En Düşük: 30,82
Değişim -0,83 %
FK: 3,85
PD / DD: 1,46
İşlem Hacmi 4.274.772.437
Toplam Adet: 137.018.803
Ağırlıklı Ort.: 31,20
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)