E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancıların Çin Borsası iştahı zirvede---

Yabancıların Çin Borsası iştahı zirvede

Yabancıların Çin Borsası iştahı zirvede
20 Nisan 2021 - 15:26 borsagundem.com

Yabancılar tarafından Çin hisse senedi alımları 4 ayın zirvesine ulaştı, Şangay ve Şenzen hisselerini içeren CSI 300 endeksi, son 5 haftanın en iyi günü oldu.

Yabancı yatırımcılar, 8 Ocak'tan sonra en çok bugün Çin borsasından hisse senedi aldı. Karşılaştırmalı CSI 300 Endeksi, son beş haftada en iyi performansı gösterdi ve yabancı yatırımcılar, Hong Kong ile Çin arasındaki bağlantı nedeniyle 2,5 milyar ABD dolarından fazla hisse satın aldı. ABD Hazine getirilerindeki düşüşle birlikte artan risk iştahı da bu yükselişte etkili oldu.

Çin Devlet Konseyi, Çin şirketlerinin Hong Kong ve Amerika Birleşik Devletleri gibi denizaşırı pazarlar için borsalar kurmak için ABD Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu ile işbirliği yapmasını şart koşuyor. Bu şekilde Apple ve Tesla gibi büyük şirketler için cazibe yaratmayı planlıyor. Müzakerelerin halen ilk aşamada olduğu, yer ve zaman konusunda henüz bir karar alınmadığına işaret ediliyor.

Hazine iki ihalede 2,2 milyar TL borçlandı

UBS, dolar kurunda yükseliş öngördü

Marbaş'tan ücretsiz derinlikli ekran

Çin'de insanlık suçu araştırılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa temiz20 Nisan 2021 19:52

    yakinda cin borsalarindada cokus olacak demekki

  • Osman20 Nisan 2021 18:51

    Bist batıyor. Yabancı gidiyor. Tek adam modelini sevmediler. Bankalar yerlerde sürünüyor.

  • Hehe20 Nisan 2021 17:08

    Napcaklardi biste mi geleceklerdi kimsenin 10 dk sonrasini bilmedigi ulkede ne isi var adamlarin

  • WERS20 Nisan 2021 16:10

    biz hergün başka kulvarda kutup açıyoruz rusya ile ukrayna yuzunden kötü olduk çinle kötü olduk abd ile kötüyüz ab ile de kötüyüz tamam yunanistan onlarla kötüydük ya arkadaşlar bize kim iyi olalım diye yardım eder ki borsamıza bakın bugün endeks sabit ama thyao gibi bir hisse 3 de 1 fiyatında bankalar bitik borsayı bile 5 para etmez hisselerin ortalaması ile tutuyorlar