E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYabancı çıkışı sürerse yeni zirve olasılığı zayıflar---

Yabancı çıkışı sürerse yeni zirve olasılığı zayıflar

Yabancı çıkışı sürerse yeni zirve olasılığı zayıflar
15 Şubat 2021 - 09:23 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yükselişle başlaması bekleniyor

Haftanın son işlem gününe hafif negatif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde satıcılı bir seyir izlerken, haftayı %0,46 düşüşle 1.538,44’den tamamladı. Yurtdışı majör borsalar haftanın son gününü genel olarak yükselişle tamamlarken, global risk alma iştahı zayıflasa da ABD teşvik paketine ilişkin beklentiler canlı kalmaya devam ediyor.

BIST hafif negatif ayrışma ile haftanın son gününü düşüşle kapatırken, TL haftayı yataya yakın eğilimle kapattı. CDS’ler günü 291 seviyelerinden tamamladı. TCMB verileri yabancıların son üç hafta da 795 milyon dolar satış yaptığına işaret ederken, geçen hafta da yabancı çıkışının devam ettiğini gözlemledik. Bu görünüm yabancıların BIST’te mevcut seviyeleri şuan için cazip görmediklerine ve Kasım sonrası oluşan ralli sonrası kar satışları yaptıklarına işaret ediyor.

Yabancı çıkışının devam etmesi durumunda BIST’in yeni zirve seviyelerini test etme olasılığının zayıflayacağını ve kısa vadede endekste kar satışlarının devam etme riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Bu nedenle kısa vadede BIST’te yükselişlerin satış fırsatı olacağına ve kar satışlarının aralıklarla düşük momentumla da olsa devam etmesini bekliyoruz. Yurtdışı piyasalarda risk alma iştahı yeni haftaya güçlü başladı. VIX endeksi 20 seviyesi altına gelerek piyasalarda endişenin azaldığına ve risk iştahının güçleneceğine işaret ediyor. Yurtdışı piyasaların kısa vadeli gündemi ABD teşvik paketine ilişkin gelişmeler olacak. Global risk alma iştahında zayıflama oluşması ve borsalarda kar satışlarının güçlenmesi durumunda BIST’in negatif ayrışarak yurtdışına göre daha güçlü satışlarla karşılaşması beklenir. Bugün ABD piyasaları kapalı olacak. Bu nedenle endeksin kısmen düşük hacimli bir seyir izlemesi beklenir. BIST’in Cuma kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri %1’ye yaklaşan yükselişle seyrederken, Asya borsaları yeni haftaya genel olarak alıcılı başladı. Endeksin güne yükselişle başlamasını beklerken, yükselişin yurtdışına göre daha zayıf kalmasını ve belli seviyelerde yükselişlerin kar satışı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 15/02/2021

 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)