E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWarren Buffett 100 milyar dolarlık kulübün altıncı üyesi oldu---

Warren Buffett 100 milyar dolarlık kulübün altıncı üyesi oldu

Warren Buffett 100 milyar dolarlık kulübün altıncı üyesi oldu
11 Mart 2021 - 10:56 borsagundem.com

Yıllardır dünyanın en zengin insanları sıralamasında üst sıralarda yer alan yaşlı kurt Buffet’ın serveti 90 yaşında 100 milyar doları aştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Yıllardır dünyanın en zengin insanları sıralamasında üst sıralarda yer alan yaşlı kurt Buffet’ın serveti 90 yaşında 100 milyar doları aştı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Berkshire Hathaway Inc. Başkanı’nın servetinin 100,4 milyar dolara çıktığı açıklandı. Bu Buffett'i 100 milyar dolarlık kulübün altıncı üyesi yapıyor, aralarında Jeff Bezos, Elon Musk ve arkadaşı Bill Gates'in de bulunduğu bir grup.

Bu grubun serveti, hükümetin teşviki, merkez bankası politikası ve yükselen hisse senedi piyasasıyla beslenerek hızla arttı. Çarşamba günü, Başkan Joe Biden’in 1,9 trilyon dolarlık Covid-19 yardım faturası, Meclisin yasayı onaylama kararı almasıyla nihai kongre engelini ortadan kaldırmıştı.

Buffett’in neredeyse tüm servetinin kaynağı olan Berkshire, 2021’e iyi bir başlangıç ​​yaptı. Firmanın A hisseleri bu yıl % 15 artarak S&P 500 Endeksinin % 3,8'lik kazancını geride bıraktı.

 

Buffett, son yıllarda, kısmen holdingin büyüklüğünden dolayı, Berkshire’ın büyümesini tetikleyecek önemli anlaşmalar bulmak için mücadele ediyordu. Bu, hisselerin son beş yılda S&P 500'ün altında performans göstermesine neden oldu. Ancak 2020'de Buffett, geri alımlar için 24,7 milyar dolarlık rekor bir harcama yaptı ve başvurular, Şubat ortasına kadar en az 4,2 milyar dolar değerinde hisse satın aldığını gösteriyor.

100 milyar doları aşmak, Omaha milyarderinin ne kadar bağışladığı düşünüldüğünde daha da dikkate değer. Milyarder hayırseverliği teşvik etmeye yönelik bir kampanya olan Giving Pledge'in kurucularından biri olan Buffett, 2006 yılından bu yana Berkshire hissesinden 37 milyar dolardan fazla bağışta bulundu. Berkshire A Sınıfı hisselerini neredeyse yarıya indiren bu hediyeler olmasaydı, 192 milyar dolardan fazla servete sahip olacaktı.

Buffett’in neredeyse tüm servetinin kaynağı olan Berkshire, 2021’e iyi bir başlangıç ​​yaptı. Firmanın A hisseleri bu yıl % 15 artarak S&P 500 Endeksinin % 3,8'lik kazancını geride bıraktı.

 

Bu arada, Chicago Üniversitesi'nden ekonomist Bruce Meyer, Notre Dame Üniversitesi'nden James Sullivan ve Zhejiang Üniversitesi'nden Jeehoon Han tarafından yapılan bir analize göre, 8 milyondan fazla Amerikalı geçen yılın ikinci yarısında yoksulluk seviyesine geriledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AGOP SEMİZYAN11 Mart 2021 17:32

    sokayım o parının içine.bu paraları karılarla kızlarla alemlerde yemedikten sonra ne yarar.bundan sonra ne kuşu öter nede bülbülü.

  • KERİM11 Mart 2021 17:52

    SENİNKİ DE PEK ÖTMÜYOR GALİBA YİYEMİŞSİN KARILARLA KIZLARLA.. O KADAR PARA YEMEYLE BİTMEZ ADAM 37 MİLYAR BAĞIŞLAMIŞ 100 MİLYAR DOLAR OLMUŞ

  • ŞAZİMENT KILTIR11 Mart 2021 15:34

    olsa ne olacak böyle servetin içine tüküreyim.adam her gün sadece patates püresi ve cola dan başka bir şey yiyemiyormuş.vucudu kabul etmiyor imiş.

  • Nedim11 Mart 2021 14:22

    Servet biriktirip üstüne oturanlar  için Allah ın vaadi  gerçektir.  Ama bizde o kadar ahmak var ki hemen bunun da avukatlığını yapmaya hazırdırlar.  

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Mart 2021 11:46

    bunların ki hayali servet.satsın bakalım elinden hepsini çıkartabilecek mi.sanal servet bunların ki.her sene devletleri tehdit ettirip para bastırırlar istediklerini yaptırırlar devletlere ve garibanları borsaya çekerek paralarına çökerler.

  • yahşi11 Mart 2021 11:41

    gerçek servet elindeki altın ile ölçülür. gerisi senet müsveddesi.

  • Zenginliğin dezavantajları11 Mart 2021 11:36

    Bu kadar zengin insanlar güvenliklerini nasıl sağlıyor merak ediyorum.. Benim 1 milyon 💲 nakit param olsa etraftan birileri öğrense sokakta tekbaşına dolaşmaya korkarım.

  • Suat11 Mart 2021 11:28

    Böyle bir servet var ve ölüm gelip çatıyor , ne koyar adama be :)) hamdolsun bu kadar servetimiz yok :))