E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street düzeltme bölgesinde---

Wall Street düzeltme bölgesinde

Wall Street düzeltme bölgesinde
23 Şubat 2022 - 10:50 borsagundem.com

Ukrayna krizinin gerginleşmesinin ardından S&P 500 Endeksi iki yıl sonra ilk defa düzeltme bölgesine girdi. Söz konusu düşüş tarihsel verilere göre endeksin yükseliş eğilimini %70’e çıkarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 Endeksi Salı günü pandeminin başından bu yana ilk defa düzeltme bölgesine geriledi ve teknoloji endeksi Nasdaq’a katıldı. Endeksteki bu gerilemede Rusya’nın Ukrayna’ya asker göndermesi etkili oldu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre düzeltme bölgesi endekslerin bir önceki zirvesinden yüzde 10 ila yüzde 20 arasındaki düşüşü ifade ediyor. Yüzde 20 ve üzeri düşüşler ise ayı piyasası olarak adlandırılıyor. S&P 500 Endeksi ise en son tüm zamanların en yüksek seviyesine 3 Ocak tarihinde ulaşmıştı. Endeksin geçtiğimiz gün bu zirvenin %10 aşağısını işaret eden 4.316,91 puanın altında, 4.304,76 puanla kapanması düzeltme bölgesine girişini de gösterdi. S&P 500 Endeksi Salı %1,01’lik düşüşle kapandı.

S&P 500 Endeksi en son 27 Şubat 2020 tarihinde, piyasalar korona virüs pandemisiyle mücadele ederken düzeltme bölgesine gerilemişti.

Bu seferki düzeltme süreci ise yatırımcıların Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin savaşa dönüşmesine yönelik endişeleriyle gerçekleşti. Wall Street ayrıca enflasyondaki yükseliş ve artan fiyatlarla mücadele etmek isteyen ABD Merkez Bankası’nın beklenenden daha sıkı para politikası uygulaması ihtimalinden de etkileniyor. Söz konusu sorunların derinleşmesi Wall Street borsalarındaki gerileme sürecini daha da şiddetlendirebilir.

S&P 500 Endeksi’nin düzeltme bölgesine gerilemesi teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi’nin bu bölgeye girişinden yaklaşık bir ay sonra gerçekleşti. Salı günü Nasdaq Endeksi %1,2 Dow Jones Endeksi ise %1,4 düşüşle günü sonlandırdı.

Ancak MarketWatch’un haberine göre 1928’e kadar uzanan tarihsel veriler, endekslerdeki bu denli bir geri çekilmenin arından genellikle geri sıçrama eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Endeks bir düzeltmenin ardından bir haftada ortalama %0,7 oranında yükseliş göstermesine karşın iki hafta sonrasında ise %0,4 geriliyor. Dow Jones verilerine göre, endeks bu iki haftalık süreci takip eden üç haftalık, bir aylık, altı aylık ve tam yıllık dönemlerde yükselişini sürdürüyor.

S&P 500 Endeksi’nde ayı piyasasına dönüşen düşüşler de dahil olmak üzere son 20 düşüş incelendiğinde endeksin %70 oranda yılı pozitif seviyede bitirdiği görülüyor.

 

Ayı piyasası beklentileri alım fırsatı mı yaratıyor?

 

ABD'de mortgage ödemelerinde kredi oranı düştü

 

Rusya-Ukrayna son durum: Tanklar Harkov’a ilerliyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)