E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street borsalarında bilanço yükselişi---

Wall Street borsalarında bilanço yükselişi

Wall Street borsalarında bilanço yükselişi
14 Nisan 2021 - 16:40 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasına yükselişle başladı. Beklentileri aşan Wall Street bankaları Goldman Sachs ve JPMorgan bilançoları Dow Jones’un yükselişini tetikledi.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı. Dow Jones’taki yükselişte Wall Street bankalarının bilançolarında beklentileri aşması etkili oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,15 yükselişle 33.727,98 puanda, S&P 500 Endeksi %0,04 artışla 4.143,23 puanda, Nasdaq Endeksi ise %0,05 primle 14.003,72 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0152 düşüşle %1,637 oranında değerleniyor.

Wall Street’in en büyük bankalarından JPMorgan Chase ve Goldman Sachs’ın başarılı bilanço haberleri Dow Jones’un yükselişini tetikledi. JPMorgan ve Goldman’ın, ilk çeyrek bilançolarındaki kârı ve geliri bilanço öncesi tahminleri kolayca geride bıraktı. Bilançolar Kovid salgınının ilk günlerindeki borsa çöküşü öncesi sonuçları da geçti.

ABD borsaları küresel kripto borsası Coinbase Global’ın halka arzını da değerlendiriyor. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre, Nasdaq Endeksi’nde listelenecek, Coinbase Global'e doğrudan listeleme öncesinde hisse başına 250 dolar referans fiyat vermişti. Halka arz kripto para borsası şirketine yaklaşık 65 milyar dolar değer kazandıracak. 2018'deki en son fon toplama turunda 8 milyar dolarlık değerlenen şirket yaklaşık sekiz katı değere sahip olacak. Bitcoin Coinbase’in halka arzı öncesinde yükselişe geçerek 65 bin dolara yakın seviyelere ulaştı. Dünyanın en büyük kripto parası bu yıl fiyatını ikiye katladı.

Borsalardaki yükselişte etkili olan bir diğer faktör de ekonomik toparlanmanın işareti olan ABD ithalat ihracat verilerinin yükselişiydi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın yayınladığı Mart ayına ilişkin ithalat ve ihracat fiyat endekslerindeki yükseliş beklentileri aştı. ABD'de ithalat fiyat endeksi martta aylık yüzde 1,2 artarken, ihracat fiyat endeksi yüzde 2,1 yükseldi.

Çip bitmeden otomotivde yeni kriz

 

Bitcoin teknoloji devlerine fark attı!

 

Amatör yatırımcıları bekleyen büyük tehlike

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)