E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVolcker Yasası sorumlulukları alıyor---

Volcker Yasası sorumlulukları alıyor

Volcker Yasası sorumlulukları alıyor
10 Aralık 2013 - 06:50 borsagundem.com

Volcker yasasının son hâli, bazı işlem türlerine sıkılaştırırken, piyasaları büyük oranda serbest bırakıyor

ABD'de 5 yıldır devam eden Wall Street'i kontrol altına alma sürecinde önemli bir adım atan Amerikalı finansal regülatörler, Volcker yasasının son hâlinde bazı işlem türlerine kısıtlama getirse de, yöneticileri büyük oranda sorumluluktan azad ediyor.

Fed, Federal Mevduat Sigortaları Kurumu (FDIC) ve 3 diğer ajans, aralarında JPMorgan Chase&Co., Goldman Sachs Group Inc. ve diğer sektör ortaklarıyla 3 yıldan uzun süredir davalık olan şahsi işlem yasaklarına ilişkin yasayı yarın imzalayacak.

Diğer taraftan Wall Street'in lobiciliği büyük oranda başarılı olmuş görünüyor. Regülatörler, yasa taslağının son hâlinde traderları, şahsi işlemler yapanlar gibi ödüllendirilmemesi şartıyla, bankaların piyasa yapıcı masalarını, yasaklardan büyük oranda muaf tuttu. Volcker yasasının son hâli yabancı ülke tahvillerini de yasaklardan muaf tutuyor. Regülatörler, bankalara başka risklerde koruma olarak düşünülen pozisyonlarda çok daha az alan tanıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)