E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVolatilite azalırsa güçlü tepki yükselişleri görülebilir---

Volatilite azalırsa güçlü tepki yükselişleri görülebilir

Volatilite azalırsa güçlü tepki yükselişleri görülebilir
25 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende TL’deki değer kayıplarının devam etmesi durumunda endeksin negatif ayrışmasını sürdürmesi bekleniyor

Haftaya sınırlı tepki alımlarıyla başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde tepki yükselişi eğilimini devam ettirse de gün sonuna doğru gelen satışlarla bankacılık endeksi öncülüğünde günü
%0,13 düşüşle 1.108,44’den kapattı. Yurtdışı borsalar global risk iştahındaki güçlenme ile yükselişini devam ettirirken, ABD borsaları yeni rekor seviyelerini test etti.

Aşı çalışmalarına ilişkin pozitif beklentiler ve ABD’nin Covid-19 tedavisi için plazama tedavisini uygulamaya başlayacağını açıklaması borsalarda güçlü yükseliş oluşmasını sağladı. BIST ise TL’deki değer kayıplarının devam etmesi ve Fitch’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatife çekmesinin de etkisiyle ayrışarak günü düşüşle kapattı. TCMB’nin fonlama maliyetini yükselmeye ve TL likiditesini kısmaya devam etmesine rağmen TL’deki değer kayıpları halen devam ediyor. TL’deki değer kayıplarının devam etmesi durumunda endeksin negatif ayrışmasını sürdürmesi, volatilitenin azalması ve kayıplarının bir kısmını geri alması durumunda ise güçlü tepki yükselişleri oluşturması beklenmektedir.

Bugün Almanya’da açıklanacak büyüme ve Ifo endeksi verisi ile ABD’de açıklanacak yeni konut satışları ve tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. Zayıf veriler güçlü yükseliş sonrası majör borsalarda kar satışlarını tetikleyebileceği gibi güçlü verilerin borsalardaki yükselişi devam ettirmesi beklenir. ABD ve Çin’li yetkililerin birinci faz ticaret anlaşması konusunda olumlu görüşme gerçekleştirmesi borsalardaki yükselişi güçlendirerek devam ettiriyor. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %1’e yaklaşan yükselişle seyrederken, Asya borsalarında Çin hariç genel olarak pozitif seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde zayıf dalgalı seyrini devam ettirmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün, 7,3767-7,3807 bandında işlem gören USD/TRY paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,82 oranında değer kazanarak 7,3792 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,97 oranında değer yitirdi. Dün borçlanma araçları piyasasında %14,29-%14,30 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 56 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %14,30’dan günü tamamladı.

Global piyasalar olumlu seyrini koruyor

Aşı çalışmaları risk iştahını desteklemeye devam ediyor

Hisse senetleri işlemleri hafta başında öne çıktı

Küresel piyasalar pozitif görünümünü koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)