E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüsü dünyaya yayan Çin'in ilaç oyunu---

Virüsü dünyaya yayan Çin'in ilaç oyunu

Virüsü dünyaya yayan Çin'in ilaç oyunu
25 Nisan 2020 - 09:27 borsagundem.com

Korona virüs tedavisinde umut olarak görülen Remdesivir ilacı için "Hiçbir etkisi yok" haberlerinin, Çin'in bir propagandası olduğu ortaya çıktı

Dünya Sağlık Örgütü, Çin’den gelen yetersiz ve az kişiyle yapıldığı belirtilen deneyleri ‘yanlışlıkla’ sayfasına koyduğunu resmen kabul etti. Çin tarafından ise bu deneylerin kasıtlı olarak yapıldığı ve corona virüsü salgınına yönelik üzerinde çalışılan Remdesivir ilacının ön plana çıkmaması için böyle bir propagandaya başvurulduğu açıklandı.

“DÜNYAYA YALAN SÖYLEDİLER”

ABD merkezli ilaç üreticisi Gilead, Çin’in ilacın etkisiz olduğuna ilişkin açıklamasının ve gösterdikleri deneylerin toptan yanlış olduğunu ve dünyaya yalan söylediklerini ifade eden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Çin’in yaptıkları araştırmalar, ilacın etkisizliği nedeniyle değil, katılımın az olması nedeniyle iptal oldu. Ayrıca yapılan araştırmalar, bir sonuç doğuran araştırmalar değildir” ifadesi kullanıldı.

RESMİ AÇIKLAMA: GERİ ÇEKTİK

Dünya Sağlık Örgütü Basın Sözcüsü Tarik Jasarevic, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çin'in açıklamasının yanlış olduğunu ve hiçbir araştırmaya dayanmadığını fark eder etmez, Remdesivir'le ilgili açıklamamızı geri çektik” dedi. Bu açıklama, TIME dergisi ve TIP bilim dergisi STAT'ta da yer aldı.

Çin’in ABD’li ilaç firmasına karşı patent savaşına girmesi nedeniyle böyle bir taktiğe başvurduğu ifade ediliyor. ABD Başkanı Trump tarafından “Çin’in etkisinde” diye suçlanan Dünya Sağlık Örgütü’nde ise bu olay ‘skandal’ diye nitelendirilirken, kurumda istifaların yaşanabileceği belirtiliyor.

Trump'tan iyi haber: Pozitif test oranı yüzde 28'e düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI25 Nisan 2020 22:58

    Bu virüsü abd nin çin in yükselen ekonomik güçünü kırmak için abd nin çıkarttığına dair aylar öncesinden tv lerde proğramlar vardı mesala ismi KAYIT DIŞI proğramın.

  • Harun 25 Nisan 2020 19:31

    Biri Çini bu olaya alet etti ve hala oynuyor Çin böyle bir virüsün kendide nasıl bir sonuca ulaşacağını iyi hesap etmiştir Şunu düşümelim böyle bir kaos kime nasıl bir kar sağlar Yani sonuçta kendi adına neyi başarmış olacak

  • Ahmet erkek25 Nisan 2020 18:20

    Bu virüsün çok kısa bir sürede tüm dünyayi etkilemesi virüsün bilinçli olarak yayıldığı kanısıni düşündürüyor .

  • AHMET ÖZBİR25 Nisan 2020 14:15

    BU işte bir bit yeniği var. ÇİN'DEN VİRÜS YAYILDI, YERYÜZÜNE TAŞINDI. İnsanlık ölüyor, ÇİN GİZLİYOR! Artık virüsün ARKASINDAKİ PÜRÜZÜN ORTAYA ÇIKARILMASI kaçınılmazdır.

  • Bay x25 Nisan 2020 14:11

    Çini günah keçisi yapmak en basit olaydır işin birde görünmeyen boyutu olamaz mı hayatta görünenler göründüğü gibi değildir acaba diyenler doğru yolu bulur

  • Kanuni25 Nisan 2020 13:00

    Yapmayın ya. O açıklamayı Çin değil Dünya Sağlık Örgütünün yanlışlıkla sitesine koyup sonradan kaldırdığı rapordan ulaşıldı. Remdesevir yıllardır üretilen bir ilaç. Şimdiye kadar denemeyen ülke kalmadı. Ya çok az etkisi var yada hiç işe yaramıyor. Kimsenin oyunu felan yok ortada. İnsanları böyle haberlerle oyalamayın. millet can derdinde zaten.

  • Ademoğlu25 Nisan 2020 12:57

    Peki Çin e bunun hesabı nasıl sorulacak. Topyekûn bütün dünya ambargo uygulanabilecekmi ?

  • Wers25 Nisan 2020 10:01

    Bizim de kullandığımız ilaç değilmi