E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüs bir komşuya daha yayıldı---

Virüs bir komşuya daha yayıldı

Virüs bir komşuya daha yayıldı
01 Mart 2020 - 09:40 borsagundem.com

Bugün Ermenistan'da da korona virüsü vakasının görüldüğü açıklanırken, Tayland'da da bir kişinin korona virüsü dolayısıyla yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Dünya korona virüsü karşısında teyakkuzda… Sadece son 9 günde 34 ülkede korona virüsü vakası görülürken, son 24 saat içerisinde Tayland ve ABD’den ilk ölümlü vakaların gelmesi paniği körükledi…

22 Şubat’tan beri 33 ülkede korona virüsü görülürken, bu sabaha karşı yapılan açıklamada, sınır komşumuz Ermenistan’da da korona virüsü vakasının görüldüğü duyuruldu. Türkiye ile kara sınırlarının kapalı olduğu Ermenistan’ın Başbakanı Nikol Paşinyan Facebook üzerinden açıklamalarda bulundu. Paşinyan, “Cuma günü ülkeye giriş yapan 29 yaşındaki hastanın sağlık durumu iyi. Yetkililer kendisinin iletişimde olduğu kişileri de karantinaya almaya hazırlanıyor” dedi.

ABD’de ilk ölümlü vaka gerçekleşirken, Washington’da 50’li yaşlarındaki bir adamın yaşamını yitirdiği belirtildi. Ülkede aynı zamanda çok sayıda vakanın da tespit edildiği belirtildi.

Tayland’da da korona virüsü dolayısıyla bir kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Yetkililer 35 yaşındaki bir adamın yaşamını yitirdiğini duyururken, bunun ülkede bir ilk olduğunu açıkladı.

AVRUPA’DA YASAKLAR ARKA ARKAYA
Yaşananların ardından Avrupa’da da çok sayıda etkinlik, gösteri ve buluşma iptal edildi… Fransa, 5 binden fazla katılımcının yer alacağı etkinliklere geçici olarak yasak getirdi. Bu pazar koşulması planlanan ve yaklaşık 40.000 kişinin yarışması beklenen Paris Yarı Maratonu ise bir son dakika kararıyla iptal edildi.

İsviçre’de ise 1000 kişiden fazla insanın katılması beklenen gösteriler iptal edildi. Tarihinin en büyük salgınlarından birini yaşayan İtalya’da ise kuzeydeki üç bölgedeki eğitimlere bir hafta daha ara verilmesi kararlaştırıldı. Böylelikle 1100 vakanın tespit edildiği ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği korona salgını sebebiyle eğitime 2 hafta ara verildiği belirtildi.

ÇİN ÖLÜ SAYISINI GÜNCELLEDİ
Salgının ardından korona virüsüne zamanında müdahale etmediği gerekçesiyle tepki çeken Çin yönetimi, son 24 saatteki bilançoyu açıkladı. Çinli yetkililer son 24 saat içerisinde 573 yeni vakanın görüldüğünü açıkladı. Önceki gün bu rakam 427’yken ölü sayısının da 35 olduğu duyuruldu. Çin’de önceki gün yaşamını yitirenlerin sayısı 47’ydi.

126 milyar dolarlık ticaret tehlikede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • corona virüslü futbolcular02 Mart 2020 15:24

    resme bakıyorum. yarasa kanatları açmış, yanında pırasa, havuç vs.. tabak ta suyun içinden dumanlar çıkıyor. biraz sonra çinlinin biri özel yarasa usulüyle yarasayı yimeye başlıyor..çinlinin teki farenin kafasını tek hamlede  ısırıp yutuyor.. bu görüntüler münferit mi? münferit olsa da insanı korkutuyor.. bu virüsler nasıl yayıldı ve yayılıyor.. peki bu futbolculara nasıl  geçmiş ?? 

  • mustafa temiz01 Mart 2020 13:24

    cinde 47 kisi olmus son 24 saatte pek inandirici degil...

  • Cego01 Mart 2020 11:39

    Rusyaya yayılsında ABD ye yayılmasınmı. Akıllı olun bir putinin kollarının arasındasın bir Trump ın karar verin orta malı olmayın

  • anti rus01 Mart 2020 10:04

    Rabbimden dilerimki tüm Rusyaya yayılsın kırılsın rusya inşallah

  • iak01 Mart 2020 09:54

    Bazıları korona virüsünü hafife alan açıklamalar yapıyor olsa da piyasaların verdiği tepki işin ciddiyetini ortaya koyuyor. Korono virüsü bir grip gibi hafife alınacak bir şey değil çünkü grip salgın değildir sosyal yaşam, ticaret, ulaşım, üretim v.b hayatı olumsuz etkilemez. Ancak korona virüsü öyle değil tamamen salgın ve ölümcül olduğu hayatın her alanını etkiliyor durduruyor sosyal yaşam, ticaret, ulaşım, üretim v.b her alan durur kısıtlamalar meydana gelir yani dünya için bir kaostur. ABD 5-6 ay önce bir salgında 30 milyon insanın öleceğini analizlerinde belirtmiştir. Başka hesaplar var bu virüsle ilgili tam çıkartamadım.

  • GS mağduru01 Mart 2020 11:18

    Ne yapalım peki öneriniz nedir kaos olacak 30 milyon insan ölecek diye araştırma yapanlar onun tedbirini de almış olmalılar yatırım tavsiyesi degildir