E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizVİOP'da teknik açıdan satış baskısı devam ediyor---

VİOP'da teknik açıdan satış baskısı devam ediyor

VİOP'da teknik açıdan satış baskısı devam ediyor
07 Ağustos 2014 - 08:45 borsagundem.com

Hem ABD hem de Avrupa borsalarında görülen zirvelerden sonra başlayan düzeltme süreci devam ediyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Satış Baskısı Devam Ediyor…   

Dün Euro Bölgesinde, İtalya'da sanayi üretimi  beklentilerin üzerinde gelsede 2. Çeyrek büyüme verisi  çeyrek bazda -0,2 yıllık bazda ise -0,3 hem beklentilerden düşük hem de negatif gelerek hayal kırıklığı yarattı. Almanya'da da fabrika siparişleri yüzde 1.00 beklentiye karşın yüzde -3,2 gelerek olumsuz bir görünüm sergiledi. Euro Bölgesinden gelen olumsuz veri akışı yanı sıra Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yaptığına dair haberler , Avrupa borsalarında sert satışlara sebebiyet verdi. ABD endekslerinde ise olumlu gelen ticaret dengesi verilerine rağmen  gerileme görülsede hisse bazlı haberler ile endeksler kayıplarını sildi. Hem ABD hem de Avrupa borsalarında görülen zirvelerden sonra başlayan düzeltme sürecinin devam ettiğini görüyoruz.
   
Yurt içinde ise yurt dışı borsalarda görülen negatif seyire paralel TL'de ve BİST endekslerinde satışlar söz konusuydu. TL gün içerisinde değer kaybederken , gösterge tahvil  faizi yüzde 9,50 yi test etti , BİST endeksleri ise geriledi. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 1,83 değer kaybederek günü 97.925 seviyesinden kapattı.
   
Bugün Almanya sanayi üretimi, Avrupa Merkez Bankası ( AMB) faiz kararları ve AMB Başkanı Draghi konuşması, İngiltere Merkez Bankası ( BOE)  faiz ve varlık alım kararları yanı sıra ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları verileri izlenecektir. Özellikle Draghi'nin konuşmaları ön plana çıkmaktadır.
   
Teknik açıdan ise kontratta satış baskısı devam etmektedir. 97.500 desteğini test eden ancak kıramayan kontrat , bu seviyenin üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda 98,300 ve  99.000 direncinin hedeflenmesi, kontratın  97.500 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda ise satışların hızlanması , 96.600 ve 95.700 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir. 97.500 desteği önem arz etmektedir.

VİOP Altın Kontratı: Ukrayna ve Irak Riskleri Altını Canlandırdı...
   
Geçtiğimiz gün Ukrayna ve Irak kaynaklı haberlerle altının yeniden canlandığını görmüştük. Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin, Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yaptığına dair haberlerle artmasının yanı sıra Irak'ta da Kuzey Irak bölgesel yönetim  güçleriyle İşid  arasındaki çatışmaların hızlandığı haberleri güvenli varlıklara talebi artırıyor. İtalya ekonomisini beklenmedik bir şekilde resesyona girmesi de alternatif yatırım aracı olarak altının değerlenmesini sağlıyor.
   
Bugün siyasi risklerle alakalı gelişmelerin yanı sıra ABD'den gelecek işsizlik başvuruları verileri izlenecektir.
   
Teknik açıdan kontratın 1315   seviyesi üzerinde sırası ile 1320 ve 1330 seviyeleri hedeflenebilir. 1315 direnci aşağısında da 1305 ve 1295 destekleri izlenmelidir.Kontratın 1305 seviyesi üzerinde tutunması kontrat açısında olumludur.

VİOP USDTRY Kontratı: Türk Lirası Üzerindeki Stres Devam Ediyor...
   
Gelişmekte olan ülke piyasalarında görülen dolar lehine hareketlerle birlikte kurların değer kaybetmesinden Türk lirası da olumsuz etkileniyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki olumsuz seyrin yanı sıra Türkiye'nin yakınında olan jeopolitik riskler, bu haftaki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi stresi ve Cuma günkü Moody's açıklamasından önce kredi notuna dair endişeler de paritede etkili oluyor. Bu kapsamda USDTRY paritesi de dün yükseldi.
   
Bugün yurtiçinde önemli bir veri olmamakla birlikte ABD'den gelecek olan işsizlik başvuruları verileri izlenecektir.  
   
Kontratta 2.1700 seviyesi üzerinde 2.1850 direnci izlenebilir. Veri akışı ile beraber 2.1850 direncinin yukarı yönlü aşılması durumunda kontratta yukarı yönlü hareket hızlanabilr.Kontratta 2.1700 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 2 ,1660 ve 2,1600 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir.Kontratta yükseliş eğilimi devam etmektedir. "

ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)