E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizVİOP'da sürdürülebilir iyimserlik---

VİOP'da sürdürülebilir iyimserlik

VİOP'da sürdürülebilir iyimserlik
08 Ocak 2014 - 09:00 borsagundem.com

83,800 puandan dün güne başlayan Şubat vadeli endeks30 kontrat 84,850 puana dek yükseldi ve kapanış 84,650 puandan oldu

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:
"Bilanço sezonu öncesi ABD’de FOMC tutanakları ve tarım dışı istihdamı beklemeye başlayan borsalarda, istihdamın toparlanmayı destekleyeceği yönünde yükselen beklentilerle, üç gün süren düşüş tersine çevrilirken dün Avrupa’da alıcılı bir seyir hakimdi, Almanya'da işsiz sayısının son beş ayda ilk kez düşüş kaydetmesi ve bu düşüşün de beklenenden yüksek olması sonucu dün Avrupa hisse senetleri ve tahvilleri değer kazandı.

Bu sabah ise Asya tarafında da keyifler genelde yerinde.. IMF Başkanı Christine Lagarde, global büyüme tahminlerini 3 hafta içinde yukarı yönlü revize edeceklerini açıklayınca, bu açıklama ve yenin dolar karşısında değer kaybetmeye başlamasından olumlu etkilenen Asya tarafında özellikle Japonya ve onu izleyen Hong Kong, Tayvan, Singapur, Malezya ve Filipinler öncülüğünde genel bir iyimserlikten bahsedebiliriz..

Yurtiçine baktığımızda ise, ikinci günün de primle tamamlandığını gördük. Dün günün en önemli gelişmelerinden biri kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’den gelen açıklamalardı.. Türkiye’ye ilk yatırım yapılabilir notu veren kredi derecelendirme kuruluşu olarak hatırlanan Fitch, Türkiye'de politik risklerin kalıcı güçlük işareti verdiğini, gelişmelerin Türkiye'nin kredibilitesini düşürebileceğini, buna karşılık son siyasi gelişmelerin Türkiye'ye yönelik risk priminin arttırmasına rağmen, BBB- olan ülke kredi notunu etkilemediğini açıkladı.

Notun etkilenmesinin en azından şu an söz konusu olmadığını gören piyasalarda siyasi tansiyonun göreceli olarak düşük kalması sayesinde toparlanma çabasının arttığını, 2,15’lere düşen DolarTL ve %10’un altını test ederek kısa süreliğine de olsa tek haneyi gören gösterge tahvil faizinin de desteği ile olumlu bir gün yaşandı.

83,800 puandan dün güne başlayan Şubat vadeli endeks30 kontrat 84,850 puana dek yükseldi ve kapanış 84,650 puandan oldu. 82,000 desteği üzerinde kalındıkça iyimserlik sürdürülebilir yönündeki görüşümüzü korumaya devam ediyoruz, 84,000 direnci üzerinde ise 85,500 ve 86,500 dirençlerine doğru yükseliş denemeleri gelebilir demiştik, iki günlük yükselişin ardından bir konsolidasyon çabası görmemiz halinde ise 84,000 ve 83,000’de ilk destek seviyeleri bulunuyor olacak."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)