E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da hızlı yükselişlerden sonra düzeltme---

VİOP'da hızlı yükselişlerden sonra düzeltme

VİOP'da hızlı yükselişlerden sonra düzeltme
09 Haziran 2014 - 08:55 borsagundem.com

20 ve 50 günlük hareketli ortalamaların da desteklediği üzere 99,500 ve 98,700 bize göre hala geri çekilmelerde ilk destekler olarak kullanılabilir

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:   

"ECB’nin yarattığı iyimserliğin ardından ABD’de açıklanan istihdam verilerinin de etkisiyle haftayı iyimser bir modda kapatmıştık ve küresel piyasaların genelinde de iyimser bir hava hakimdi..
   
Haftanın son işlem günü sonrası gelişmelere baktığımızda da ortamın destekleyici kalmaya devam ettiğini söyleyebiliriz.. Çin’de ihracatın beklentilerin üzerine çıkması, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Obama’nın yanında Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile de görüşmesi ve bu sabah da Japonya’nın 1.çeyrek büyümesinde gördüğümüz yukarı yönlü revize sayesinde yeni hafta olumlu bir havada başlıyor..
   
Bu hafta yurtiçinde gündem yoğun. Bugün ilk olarak Nisan ayı sanayi üretim verisini karşılayacağız, yarın 1.çeyrek büyüme verisi ile Hazine’nin 14 ay vadeli kuponsuz tahvil ihalesi ve Perşembe günü de Nisan ayı cari işlemler dengesini bekliyoruz. Bize göre  TCMB Başkanı Başçı’nın büyümeye dair olumlu sürpriz açıklamalarının ardından büyüme verisinin zaten yüksek olan önemi daha da artmış durumda..
   
Ayrıca hemen hatırlatalım Salı günü MSCI ülke ağırlıkları açıklanacak, son durumda Tayvan ve G.Kore’nin gelişmiş ülke kategorisine yükseltilmesi beklentisi ile EM’lerde boşalacak yer nedeniyle Türkiye’nin de hali hazırda %1.6 olan ağırlığının artması ve bunun da yatırım fonlarının ilgisini artırması beklentisi var, dolayısıyla bizim için bu hafta Salı günü hem MSCI hem de büyüme verisi nedeniyle çok kritik olacak..
   
Geride bıraktığımız haftanın son işlem gününde 99,500 seviyesinin hemen üzerinden güne başlayan Haziran vadeli endeks30 kontratta en yüksek 100,000 direnci test edilmişti ki bizim de hafta başından beri beklediğimiz seviye buydu. Ancak kapanışta bu seviyede tutunulamadı ve 99,700 seviyesinden bir kapanış izledik..
   
20 ve 50 günlük hareketli ortalamaların da desteklediği üzere 99,500 ve 98,700 bize göre hala geri çekilmelerde ilk destekler olarak kullanılabilir. 100 günlük ortalamanın geçtiği ve stop loss olarak kullanılabilecek 98,000’in altına sarkılması halinde ise ana destek görevini ise 97,000’in üstlenmesini bekliyoruz. 100,000 test edilmesine rağmen aşılamadığından hala ilk direnç ve üzerinde tutunulması yükselişi hızlandırabilir. Ancak hızlı yükselişlerin ardından çok sert beklememekle beraber bir düzeltmenin şaşırtıcı olmayacağını ve hatta yükselişi daha sağlıklı hale getireceğini düşünüyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)