E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizVİOP'da geri çekilmeler sağlıklı---

VİOP'da geri çekilmeler sağlıklı

VİOP'da geri çekilmeler sağlıklı
01 Nisan 2014 - 08:54 borsagundem.com

Gündemde bugün Türkiye, Avrupa ve ABD’de imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksleri olan PMI’lar izlenecek

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:
   
"Yerel seçimlerin ortadan kaldırdığı belirsizlik ortamı ile açılışta ve ilk seansta genel olarak iyimser bir havada olan yurtiçi piyasalarda ikinci seans başlarında bir geri çekilme hareketi gördük ancak seçim öncesi süreçte de çok hızlı ve sert bir yükseliş yaşamıştık, bu nedenle, DolarTL’nin 2,15’in altına gevşediği ortamda Borsa İstanbul ve vadeli tarafta gevşeme hareketi görmenin sağlıklı bir konsolidasyon çabası olduğunu düşünüyoruz.    

Sonrasında ise FED Başkanı Yellen günün yıldızı oldu ve FOMC toplantısı sonrası yarattığı moral bozukluğunu giderecek şekilde iş gücüne katılma oranında ciddi bir düşüş olduğunu ve bunun da ABD ekonomisinin bir süre daha sıra dışı genişlemeci politikaya ihtiyacı olduğuna dair bir kanıt olduğunu söyledi. 
   
Önceki açıklamasında ne demişti? Aylık tahvil alımlarının son baharda sona erebileceğini ve bundan 6 ay sonra da ilk faiz artırımının gelebileceğini… Dünkü konuşmaya baktığımızda biz çok farklı bir mesaj verilmediğini düşünüyoruz, zaten ilk açıklama da genişlemeci politikadan çıkış için 1 yıllık süre öngörüşüyordu. Dolayısıyla Yellen’ın açıklamaları tonlama bakımından ve beklenmedik olması sebebiyle piyasanın hoşuna gitmiş veya piyasa bu açıklamaları bir öncekinden farklı algılamayı seçmiş olabilir diye düşünüyoruz. 
   
Gündeme bakacak olursak  bugün Türkiye, Avrupa ve ABD’de imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksleri olan PMI’ları izliyor olacağız. Bunların yanında yurtiçinde 3 Hazine ihalesi daha olacak. ABD’de ekonomik iyimserlik ve Euro bölgesinde de işsizlik rakamları diğer gündem maddeleri olarak ön plana çıkacaktır. 
   
Nisan vadeli endeks 30 kontrat özelinde düne baktığımızda güne 85,000 seviyesinden başlayan endeks30 kontrat gün içinde en yüksek 87,000 puan seviyesini test etti.. 5 günlük üssel hareketli ortamalanın 100 günlüğü yukarı yönlü kestiği dünün ardından tablo yükseliş sinyalleri vermeye teknik olarak devam etse de konsolidasyonlarla devam edecek bir güçlü kalma çabasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Cuma kapanışı ve Pazartesi açılışı olan 85,000 ilk destek ardından ise 84,100 ve hareketli ortalamaların kesiştiği 82,500 gündeme gelebilir.    
Yükseliş denemelerinde ise dün aşılmayan 87,000 seviyesi ilk önemli direnç olarak karşımıza çıkmaya devam edecektir. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)