E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizVİOP'da analizler ve beklentiler---

VİOP'da analizler ve beklentiler

VİOP'da analizler ve beklentiler
17 Haziran 2014 - 09:26 borsagundem.com

VİOP'da döviz ve altın kontratları yurt dışı verilerle yön buluyor

ALB Menkul tarafından hazırlanan VİOP bülteni:

''VİOP 30 Kontratı: ABD TÜFE Verileri İzlenecektir…
 

Dün Euro Bölgesinde TÜFE  yıllık bazda yüzde 0,5 aylık bazda ise yüzde -0,1 ile beklenti aşağısında kaldı. ABD tarafında ise New York İmalat endeksi 19.28 ile beklentiden yüksek gelirken, kapasite kullanım oranı 79.1 , sanayi üretimi ise yüzde 0,6 büyüme ile beklentilerden olumlu geldi. Ancak  borsaları Irak’ta yaşanan gelişmeler etkilemeye devam ettiğini , güvenli limanlara talep artarken  Avrupa borsaları geriledi. ABD endeksleri ise olumlu veriler sonrası pozitif yatay bir seyir izledi.
 
Yurt içinde ise günün  verisi Mart ayı işsizlik verisiydi. 2014 Mart ayı işsizlik verisi yüzde 9,7 gerçekleşerek bir önceki aya göre geriledi.  Ancak verinin piyasalar üzerinde sert bir etkisi görülmedi. Yurt içi piyasalar Irak’ta yaşanan  gerginliğin etkisi yanı sıra petrol fiyatlarında görülen yükselişin etkisi ile geriledi. Tahvil faizleri ve CDS’ler yükselirken,  TL ve BİST endekleri değer kaybetti. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 2,21   gerileyerek günü 96.125 seviyesinden  kapattı.
 
Bugün İngiltere TÜFE verileri, Almanya ZEW Ekonomik güven endeksi , ABD konut başlangıçları , yapı ruhsatları ve en önemlisi ABD TÜFE verileri piyasalar tarafından izlenecektir. Beklenenden yüksek gelebilecek TÜFE verileri USD’ye değer kazandırıp borsalara satış getirebileceğinden dikkatle izlenmeli.
 
Teknik açıdan ise kontrat 95.750 desteği üzerinde tutunmuştur. Kontratın gerilemeye devam edip 95.750 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda 94.500 seviyesini, kontratın  95,750 desteği üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda ise 96.600 ve 97.750 seviyelerinin  hedeflenmesi beklenebilir. Kontratta satış baskısı devam etmektedir.
 
VİOP Altın Kontratı: Olumlu ABD Verileri ile Geriledi….

Gün boyunca Irak’ta yaşanan gelişmeler sebebi ile altın değer kazanırken , günün ilerleyen saatlerinde ABD New York İmalat Endeksi verisi 19.28 ile beklentiden yüksek geldi. Ayrıca ABD kapasite kullanım oranı 79.1 ile    , sanayi üretimi ise yüzde 0,6 büyüme ile beklentilerden yüksek gelmiştir. Gün içerisinde Irakta2gi gerginlik dolayısı ile değer kazanan altın , günün ilerleyen saatlerinde beklenenden olumlu gelen ABD verileri ile değer kaybetmiştir. Ayrıca spot piyasada altın bu sabahta değer kaybetmeye devam etmektedir.
 
Bugün ABD tarafında konut başlangıçları, yapı izinleri ve en önemlisi ABD TÜFE verileri izlenecektir.  Özellikle FED’in  en önemli kriterlerinden biri olan TÜFE verileri öne çıkmaktadır. Aylık beklentisi yüzde 0,2 yıllık beklentisi ise yüzde 2.00 olan TÜFE verileri beklenenden yüksek gelmesi durumunda altında değer kaybı görülebileceğinden dikkatle izlenmelidir.
Teknik açıdan ise gün içerisinde 1277 üzerinde işlem gören altın kontratı olumlu ABD verileri ile gerilemiş ve 1277 desteğini aşağı yönlü kırmıştır. Kontratın 1277 seviyesi aşağısında kalmaya devam etmesi durumunda 1260 desteği, kontratın 1277 direncini yukarı yönlü kırması durumunda ise 1285 seviyesi hedeflenebilir.1277 seviyesi  dikkatle izlenmelidir.
  
VİOP USDTRY Kontratı: Irak Krizinden Etkileniyor…
 

Sınır komşumuz Irak’ta yaşanan olaylar USDTRY kontratında tansiyonun yüksek olmasına neden olmaktadır. Dün yurtiçinde işsizlik oranı yüzde 9,7 ile beklentilerin altında gelirken, TCMB Başkanı Erdem Başçı, Konya’da yaptığı konuşmada olası bir faiz indiriminin ölçülü ve kademeli olacağını belirtti. Bunun yanı sıra Başçı’nın enflasyona odaklı açıklamaları ve TCMB’nin bağımsızlığına vurgu yapması önemliydi. ABD’de ise New York imalat endeksi, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri beklentilerin üzerinde geldi. Piyasalarda fiyatlanan Irak gerginliği liranın değer kaybetmesine neden oldu ve USDTRY kontratı de bu kapsamda yükseldi.Ayrıca USDTRY bu sabah spot piyasada yükselmeye devam etmektedir.
 
Bugün ABD tarafında konut başlangıçları, yapı izinleri ve en önemlisi ABD TÜFE verileri izlenecektir. Özellikle FED’in en önemli kriterlerinden biri olan TÜFE verileri öne çıkmaktadır. Aylık beklentisi yüzde 0,2 yıllık beklentisi ise yüzde 2.0 olan TÜFE verileri beklenenden yüksek gelmesi durumunda kontratta yukarı yönlü hareket görülebilir.
 
Teknik açıdan ise kontrat 2.1400 direncini yukarı yönlü kırmıştır, kontratın bu seviye üzerinde tutunması durumunda 2.1500 ve 2.1650 seviyelerinin hedeflenmesi, 2.1400 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda  2.1250 seviyesinin hedeflenmesi beklenebilir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)