E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da ABD verileri belirleyici olacak---

VİOP'da ABD verileri belirleyici olacak

VİOP'da ABD verileri belirleyici olacak
02 Temmuz 2014 - 08:58 borsagundem.com

Bugün Euro Bölgesi 1. Çeyrek GSYH büyüme ve UFE verileri, ABD özel sektör tarım dışı istihdam, fabrika siparişleri takip eilecek

''VİOP 30 Kontratı:  95.000 Desteği İzlenmeli….
 
Dün Çin  resmi HSBC imalat PMI verisi beklenene paralel 51.00 gelirken, HSBC İmalat PMI verisi 50.8 olan beklentinin hafif aşağısında 50.70 olarak gerçekleşti. Euro Bölgesinde Fransa İmalat PMI verisi  beklentiden yüksek gelirken, Euro Bölgesi ve Almanya İmalat PMI verileri beklentiyi karşılamadı ancak her iki PMI verisi de baz değer olan 50.00’nin yukarısındaydı. Almanya işsizlik oranı  yüzde 6,7 ile değişmezken , işsiz sayısı beklentiden yüksek geldi. Euro Bölgesi işsizlik oranı ise  yüzde 11,6’ya geriledi. Güne  Çin PMI verilerinin etkisi ile pozitif başlayan Avrupa borsaları  veriler sonrasında pozitif seyrini sürdürdü. ABD tarafında ise günün en önemli verisi ISM İmalat PMI verisi 55.3 ile beklenti olan 55.80 seviyesinden düşük   gerçekleşti. Veri beklentiyi karşılamamak ile beraber ABD de ekonomik toparlanmayı teyit eder nitelikteydi. Avrupa borsalarında görülen iyimser hava ardından,  ABD borsaları da değer kazandı.

Yurt içinde ise HSBC İmalat PMI verisi uzun süreden  bu yana ilk kez baz değer olan 50.00 seviyesinden aşağıda 48.80 gelirken, Ukrayna’da çatışmaların tekrar başladığı haberleri Doğu Avrupa para birimlerine değer kaybına sebebiyet vermesi dolayısı ile TL değer kaybetti. Tahvil faizleri yükselirken  BİST endeksleri geriledi.  Yurt içi piyasalar  siyasetin  tekrar gündeme gelmesi ile yurt dışından negatif ayrıştı .Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 2.09 değer kaybederek , günü 95.850 seviyesinden kapattı. Bugün  Euro Bölgesi 1. Çeyrek GSYH büyüme  ve UFE verileri,  ABD özel sektör tarım dışı istihdam, fabrika siparişleri ve seans sonrası FED Başkanı Janet Yellen konuşması izlenecektir.

Teknik açıdan ise kontratın 95.750 seviyesi aşağısında kalması durumunda 95.000 ve 94.250 seviyeleri hedeflenebilir. Kontratın  95.750 seviyesi üzerinde tutunması durumunda ise 96.500 ve 97.500 seviyeleri direnç seviyeleri olarak izlenmelidir. Gün içerisinde aşağı yönlü kırılması durumunda satışların artabileceğinden 95.000 desteği öne çıkmaktadır. 95.000 seviyesi dikkatle izlenmelidir.
  
VİOP Altın Kontratı: ABD Verileri İzlenecek...
 
Dün ABD’de açıklanan verilerin genel olarak beklentiyi karşılamadığını gördük. Günün en önemli verisi olan ISM imalat endeksi de 55,3 ile piyasa beklentisinin altında kaldı. Bununla birlikte Irak ve Ukrayna’da artan şiddet olaylarının altını desteklediği görüldü.
 
Bugün ABD’de piyasa beklentisi 205 bin olan ADP tarım dışı istihdam değişimi, fabrika siparişleri ve FED Başkanı Janet Yellen’in konuşmaları izlenecek. ADP istihdamı ve Yellen konuşması öne çıkmakla birlikte, Irak ve Ukrayna’ya ilişkin haberler de dikkate alınmalıdır. Asya seansında ise Çin HSBC hizmet PMI verisi açıklanacaktır.
 
Kontratta yukarı yönlü eğilim devam etmektedir. Kontratın 1330 desteği üzerinde tutunması önemlidir. Kontratın bu seviye üzerinde tutunması durumunda 1345 seviyesi, kontratın 1330 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda ise 1315 seviyesi hedeflenebilir. Kontrat güçlü seyrine devam etmektedir.
 
VİOP USDTRY Kontratı: ABD ISM İmalat PMI İzlenecek...
 
Yurtiçinde HSBC imalat PMI verisi uzun süreden bu yana ilk kez baz değer olan 50 seviyesinden aşağıda 48.8 gelirken, Ukrayna’da çatışmaların tekrar başladığı haberlerinin Doğu Avrupa para birimlerine değer kaybına sebebiyet vermesi dolayısı ile Türk lirası değer kaybetti. Aynı zamanda liranın değer kaybetmesinde   siyasi gündemin tekrar  etkili olduğu görülmektedir. ABD’de ise günün en önemli verisi ISM imalat endeksi 55,3 ile piyasa beklentisini karşılamadı.
 
Bugün ABD’de piyasa beklentisi 205 bin olan ADP tarım dışı istihdam değişimi, fabrika siparişleri ve FED Başkanı Janet Yellen’in konuşmaları izlenecek. ADP istihdamı ve Yellen konuşması öne çıkmakla birlikte iç ve dış siyasi haberler de dikkatle izlenmelidir.
 
Kontratın bu gün 2.1590 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 2.1630 ve 2.1700 seviyelerinin hedeflenmesi, kontratın 2.1590 seviyesinden gerilemesi durumunda ise 2.1500 desteğini hedeflemesi beklenebilir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)