E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVerusaturk Girişim’den yeni bir halka arz---

Verusaturk Girişim’den yeni bir halka arz

Verusaturk Girişim’den yeni bir halka arz
12 Ekim 2016 - 10:22 borsagundem.com

Verusaturk GSYO, Meksa Yatırım aracılığıyla Kafein Yazılım’ın halka arzı için gerekli başvuruları yaptı  

Verusa Holding’in iştiraki olan Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (GSYO) , Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul’a (BİST) başvuru yaptı.  Verusaturk GSYO tarafından konuyla ilgili KAP’a yapılan açıklama şöyle, “Şirketimizin % 39 oranı ile iştiraki konumundaki Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin, 29.09.2016 tarihli KAP açıklamasında yer alan koşullar çerçevesinde, halka açılmak ve pay senetlerinin BIST'de işlem görmesine yönelik olarak, SPK'ya ve BIST A.Ş.'ye başvurusu, halka arzda aracılık işlemini gerçekleştirecek olan Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından 11.10.2016 tarihinde yapılmıştır. 

Sözkonusu başvuruda kullanılan "İhraççı Bilgi Dokümanı, Sermaye Piyasası Aracı Notu ve Özet" Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin www.meksa.com.tr ve Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin  www.kafein.com.tr   adresli internet sitelerinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.”

DEV ŞİRKETLERE YAZILIM SATIYOR

Borsa İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük firmalarına yazılım hizmeti sunan Kafein Yazılım, telekomünikasyon ve finans sektörünün üst düzey yöneticileri tarafından 2005 yılında kurulan bir şirket.
Kafein Yazılım, bugün 200 kişilik dev yazılım kadrosuyla Türkiye’nin en büyük şirketlerine hizmet sunuyor. Şirket Borsa İstanbul başta olmak üzere, Turkcell, Avea, Vodafone, Türk Telekom gibi iletişim devlerine yazılım hizmeti sunuyor.  Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi Türk Hava Yolları da Kafein’den yazılım desteği alıyor. Finans sektöründe hizmet alan şirketler ise şöyle: Aktifbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, TEB, Ergo, Allianz, Generale, Aviva. Kafein, perakende devi Migros’un yanı sıra enerji sektörünün dev isimlerinden Shell, Alman Bayer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi stratejik öneme sahip şirketlere yazılım desteği sunuyor. Diğer taraftan Atos, Milleni.com, Digiturk, D-smart gibi teknoloji tabanlı şirketler de Kafein’in hizmetlerinden yararlanan şirketlerin başında yer alıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)