E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVerusa işlem görmeye başladı---

Verusa işlem görmeye başladı

Verusa işlem görmeye başladı
19 Kasım 2013 - 09:32 borsagundem.com

Verusa Holding Borsa İstanbul'da bugün işlem görmeye başladı

Yüzde 35’i halka arz edilen Verusa Holding A.Ş. şirket payları 19 Kasım 2013 tarihinden itibaren VERUS koduyla işlem görmeye başladı.Enerji, demir-çelik, teknoloji, kimya, girişim sermayesi ve telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteren Verusa Holding 19 Kasım 2013 tarihinde Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aydın Seyman ile Verusa Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal ve Verusa Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reha Çırak’ın katılımıyla düzenlenen gong töreni ile halka açıldı.
Verusa Holding, “VERUS” kodu ve 11,30 TL fiyatla işlem görmeye başladı. Verusa Holding halka arzında 11,30 TL fiyattan 7 milyon TL nominal değerli paylarının tamamı satıldı. Verusa Holding’e halka arzdan 56 milyon TL kaynak girdi ve bununla birlikte şirketin özkaynağı 123 milyon TL civarına yükseldi. Satılan hisselerin yüzde 68’lik kısmını yabancı yatırımcılar, yüzde 32’lik bölümünü ise yerli yatırımcılar satın aldı.

DR. AYDIN SEYMAN: “VERUSA HOLDİNG İLE BİRLİKTE PAYLARI BORSA İSTANBUL’DA İŞLEM GÖREN ŞİRKET SAYISI 419’A ULAŞTI”
Verusa Holding’in gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aydın Seyman, 2013 yılında Pay Piyasası’nda 16 şirketin, Gelişen İşletmeler Piyasası’nda (GİP) ise 7 şirketin paylarının halka arz edildiğini ve yaklaşık 4.591 milyar lira hasılat toplandığını belirtti. Hâlihazırda Pay Piyasası’nda 8 ve GİP’te 8 şirketin işlem görmek amacıyla başvuru yaptığını kaydeden Seyman, Verusa Holding ile birlikte payları Borsa İstanbul’da işlem gören şirket sayısının 419’a ulaştığını bildirdi. Dr. Aydın Seyman “Çeşitli sektörlerde yatırımlarına devam eden Verusa Holding A.Ş. Borsa İstanbul olarak başlattığımız Halka Arz Seferberliği’ne katıldı. Verusa Holding’e başarılar diliyor, bu vesileyle diğer şirketlerimizi de sermaye piyasalarının sunmuş olduğu avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.  

MUSTAFA ÜNAL: “YERLİ VE YABANCI ÇOK SAYIDA YATIRIMCI TARAFINDAN, ARZ RAKAMINI AŞAN MİKTARDA TALEP GELDİ.”
Başta SPK ve Borsa İstanbul yöneticileri ve çalışanları olmak üzere, halka arz çalışmaları süresince emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Verusa Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal da, yaptığı konuşmada; Verusa Holding’in güçlü finansal yapısını, halka arzdan gelen kaynakla daha da güçlendirdiklerini ifade etti. Ünal; “Biz bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük borsadan satış yöntemiyle yapılan halka arzı gerçekleştirmiş olduk. Çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcı tarafından, arz rakamını aşan miktarda talep geldi. Gururla söylemek isterim ki, halka arzın ikinci gününü bile beklememize gerek kalmadı ve ilk gün 7.000.000 adet talep karşılayarak, halka açılmış olduk.” dedi. 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 264,00
En Yüksek: 268,50
En Düşük: 259,50
Değişim -0,85 %
FK: 25,89
PD / DD: 9,98
İşlem Hacmi 11.169.380
Toplam Adet: 42.264
Ağırlıklı Ort.: 264,28
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)