E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiVergiler faize akacak---

Vergiler faize akacak

Vergiler faize akacak
11 Temmuz 2013 - 07:03 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalardaki durumun böyle gitmesi halinde vergilerin faize ödeneceğini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, faizlerin yükselmesinin devam etmesi halinde topladıkları vergilerin faizlere gideceğini duyurdu.
Hazine'nin iki yıllık referans tahvilin faizinin yüzde 9.4'e çıktığını açıklayan Mehmet Şimşek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''Yani Mayıs'ta gördüğü yüzde 4.7 seviyenin
iki katına çıktı! Faiz oranlarındaki bu çıkışın kalıcı olması halinde, maalesef topladığımız vergilerin daha büyük oranı hizmet yerine faize gidecektir" dedi.
Faizlerin yükselmesinin iki nedeni olduğuna işaret eden Maliye Bakanı Şimşek, "Faizdeki bu yükselişin iki temel sebebi var. Esas olarak küresel ekonomik gelişmeler (Fed, Çin vs) ve Gezi olayları
nedeniyle artan risk primi" diye konuştu.
Şimşek, "Faiz oranlarındaki bu çıkışın kalıcı olması halinde, maalesef toprağınız vergilerin daha büyük oranı hizmet yerine faize gidecektir" şeklinde görüş belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uuu03 Ağustos 2013 00:42

    sayenizde oldu hasan kardeş geziniz sayenzde tl miz değer kaybetti yakında silivridede toplanır olay cıkarır ülkemizi dünyaya rezil eder faizi 1-2 puan cıkartırsınız

  • Hasan11 Temmuz 2013 11:27

    Bay y sen daha okudugunu ve kinayeyi anlamiyorsun. IMF'nin borc faizi ile hazine bonolarinin borc faizleri arasindaki farki biliyor musun sen? Keske kosulsuz IMF'den daha fazla borc alabilse hukumet. Ama alamaz. Butce acigi da fazlasi da halka yalan soylemektir. Sen Butce Kanunu yaparken halka vaad edersin, su su yatirimi/hizmeti yapicam, o yuzden su kadar vergi/gelir ihtiyacim var diye. Butce bir hukumetin namusudur. Fazla verirse, ne diye ihtiyacin olmayan parayi topladin derler, acik verirse, ne diye hesabini kitabini duzgun yapmadin derler. Ama yok sen aklina eser Suriye'liye para gonderirsen, aklina eser Libya'ya para gonderirsen, oy kaybedicem diye abuk sabuk harcama yapip boyuna borclanirsan, borc veren de faizi oyle ya da boyle belirler. Isine geliyorsa, gelmiyorsa 'Faiz Lobisi' diye aglamayacaksin, milletin parasini car cur etmeyeceksin, ayagini yorganina gore uzatacaksin, borclanmadan topladigin vergi ile isini halledeceksin. Maharet orada zaten.

  • bay y11 Temmuz 2013 10:17

    Hasan kardeş ekonomiden zerre kadar anlamadığın ortada. Bir devlet sadece İMF'ye borçlanmaz. Hizmetlerin yürümesi için içerden de borçlanır. İçerdekiler devlete borç verirken faizin yüksek olmasını isterler. Yani faiz lobicileri. Faizin yükselmesi için de ülkede istikrarsızlık olmasını arzu ederler. Şu andaki durum budur.

  • Hasan11 Temmuz 2013 10:04

    O kadar butce acigi verip borclanmasaydiniz o zaman. Borcu niye yaptin onu bir izah etsene once? IMF'nin libor'a dayali hibesini 'borc' deyip kapattik diye sisinip duruyordunuz, simdi ne borcunuz var ki faizi olsun?

  • ee11 Temmuz 2013 09:12

    bizim bildiğiiz bişe, yıllardır bu durum böyle gidiyor... ama çözum ne onu bulan yok :D

  • KY11 Temmuz 2013 09:05

    KY ları yok eden SPK başkanına anlatın bunları lütfen.