E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiVe Çin nihayet umut verdi---

Ve Çin nihayet umut verdi

Ve Çin nihayet umut verdi
08 Ağustos 2013 - 15:40 borsagundem.com

Çin'in ticaret fazlasında son durum ne? Nerede sürpriz yaşandı? Japonya ve Avustralya verileri neyin işareti? İşte Döviz Destek by A1 analizi

Asya seansının en önemli gelişmesi Çin ticaret verilerinin beklentileri geçmesi oldu. Çin ticaret fazlası 27 milyar Dolar’dan 18 milyar Dolar’a (beklenti 26 milyar Dolar) geriledi ama bu gerileme özellikle ithalatta yaşanan sürpriz artış sebebiyle oldu.
Geçtiğimiz ayın felaket rakamlarından sonra bu ay bir miktar iyileşme bekleniyordu. İhracatta %3, ithalatta ise %2 artı bekleniyordu ki ihracat %5, ithalat ise tam %10.9 artış gösterdi.
Bu rakamlar Çin’de özellikle iç talebin tekrar yeşermeye başladığı umudunu doğurdu piyasada ve özellikle AUD’ye ilaç oldu.
Japonya Merkez Bankası’nın para politikasını değiştirmediği gecede ayrıca Japonya cari fazlası beklentilere oldukça yakın açıklandı. Bu yüzden USDJPY, Nikkei endeksini takip eden bir seans geçirdi.
Avustralya’da işsizlik oranının %5.7’den %5.8’e çıkması bekleniyordu ama %5.7’de sabit kaldı. Görünürde olumlu olan bu durumun arkasında ise iş gücü katılım oranında 0.2 puanlık düşüş etkili oldu, o yüzden olumlu bir etkisi olmadı AUD üzerinde.
İstihdamda ise 6 bin kişilik artış beklentisinin aksine 10 bin kişilik düşüş yaşandı Avustralya’da. Veriler sonrası AUD düşüş yaşadı ama Çin ticaret verileri sonrası ralli yaptı.
Euro Bölgesi’nde ise beklentinin biraz üstünde gelen Almanya ticaret fazlası ve Portekiz’de 2 yıl sonra ilk defa işsizliğin gerilemesi dışında önemli bir gelişme olmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)