E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVali Coş'tan 'gavat' açıklaması---

Vali Coş'tan 'gavat' açıklaması

Vali Coş'tan 'gavat' açıklaması
10 Kasım 2013 - 15:53 borsagundem.com

29 Ekim'de Adana Büyükşehir Belediye Başkanıyla tartışan Adana Valisi Coş, 10 Kasım törenlerinde vatandaşa küfür etti

Atatürk'ün ölümünün 75. yılı anma töreni sırasında, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş vatandaşlar tarafından protesto edildi. Protestolar üzerine öfkeyle makam aracından inen Coş'un, "Allah belanı versin diyen o gavatı getirin" dediği duyuldu.

Olayın ardından açıklama yapan "Ben gavat kelimesini kullanmam. Kavas demiş olabilirim" dedi. Bu kelimeyi de 'yürüyen, hizmet eden, gezinen adam' anlamında söylediğini ve sık kullandığını belirtti.

Vali Coş son olarak öğrenci evleri tartışması sırasında, "Başbakan'ın sözleri bizim için talimattır" açıklamasıyla gündeme gelmişti.

Anma programı kapsamında, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İSTİFA ÇAĞRISINA KIZDI

Bayrağın yarıya indirilmesinin ardından sloganlar atan bazı vatandaşlar, tören alanından ayrılmakta olan Vali Coş'u istifaya çağırdı. Makam aracına binen Coş'un korumaları "Vali istifa" şeklinde slogan atan vatandaşlardan birini gözaltına almak istedi. Coş'un bu sırada "Allah belanı versin diyen o gavatı getirin" dediği duyuldu. Grup üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Daha sonra valilik korumaları alandan ayrıldı.

Alana gelen çevik kuvvet ekipleri de yolun trafiğe kapatıldığı uyarısında bulunarak vatandaşlardan kaldırıma çıkmalarını istedi. Polis ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik devam ederken, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, kendisine saygısızlık yaptığını ileri sürdüğü polis amiriyle tartıştı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

MİTİNG YERİ Mİ?"

Vali Hüseyin Avni Coş, törende günün anlam ve önemine yakışmayan, tahrik ve provokasyon olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Orayı bir ayrışma yeri, bir hesaplaşma yeri, bir siyasi arenaya çevirmeye çalışmak en başta Aziz Atatürk'ün hatırasına saygısızlıktır. Bunu yapanları kınıyoruz. 10 Kasım tören yeri miting yeri midir? Sadece belli insanların mı gelmesi lazım? Diğer insanların da oraya gelip de Atatürk'e saygısını sunması yanlış mı oluyor? Günün anlam ve önemine yakışmayan bir tahrik ve provokatif bir faaliyet oldu. Faillerini kınıyoruz. Bu tür etkinlikleri inşallah birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik olarak değerlendiririz. İnsanların varsa başka şahıslarla bir hesabı, açıklayacağı bir düşünce, onun yeri ve zamanı Atatürk'ü anma töreni yeri değildir."

KAVAS’IN ANLAMI

Sözlüklerde, 'kavas' kelimesinin 3 ayrı anlamına yer veriliyor. Bunlar, "Elçilik veya konsolosluklarda görev yapan hizmetli", "Banka, patrikhane, otel vb. yerlerde hizmetli veya koruma görevlisi", "Elçilik ve konsolosluklarda koruma görevlisi."

ROZET DAĞITILDI

29 Ekim Çelenk Koyma töreni sırasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın adı yazılı Atatürk rozeti dağıtılmasına müdahale etmesi nedeniyle başkanvekili ile yaşanan gerginlik ve bu anma töreninde Valiliğin benzer bir rozet dağıtması konusundaki soruyu da yanıtlayan Vali Coş, şöyle konuştu:

"O gün 'Daha yapacak çok işimiz var' yazan siyasi propaganda yapılan bir stant açılmıştı. Medya onu görmedi. Orası bunun yeri midir? Rozette isim yazıyordu. Bizim dağıttığımız rozetlerde isim yazmaz. Benim adım yok. Adana Valiliği olarak dağıtıldı. Kim şahsi popülaritesini artırmak için kamu kaynaklarını kullanıyor ise bunun adı fırsatçıdır."

PARMAK İŞARETİYLE TALİMAT

Adana'da 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde yuhalanıp, protesto edilen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un "Allah belanı versin diyen o gavatı alın" diye tepki gösterdiği kişiden başka bir kişiye daha parmak işareti yaparak, polislere alınması için talimat verdiği görüntülerde yer aldı.

Bu görüntülerde Vali Coş, protestolar arasında makam otomobiline binmeden önce 'Vali istifa', 'AKP'li Vali istemiyoruz' diye bağıranları selamlarken, aynı anda parmak işaretiyle bazı kişileri de polislere gösteriyor. Bunun üzerine koruma polisleri, refüjde bekleyen bir kişiye doğru hamle yapıyor. Vali Coş, polislerin yanına geldiği kişiyi işaret etmeyi sürdürüp, "Seninle görüşeceğim" diyor. Valinin hedef aldığı kişi ise "Görüşecekseniz, gelin burada görüşelim. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşıyım. Lütfen! Ayıp oluyor" diye karşılık veriyor ve kalabalığın tepkisi üzerine polisler bu kişinin yanından ayrılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alper Uludağ11 Kasım 2013 21:33

    Başbakanın şuayipi :)

  • Ayıp11 Kasım 2013 08:48

    At yalanını

  • hakan2711 Kasım 2013 07:11

    Bir ilin valisine yapılanlar devlete yapılmıştır.Atatürkü mal gibi görüp kendilerine mal gibi sahiplenen ve 10 kasım anma gününü siyasi miting alanına çeviren leri kınıyor ve lanetliyorum.Bu zihniyet değil mi?Atatürkü zehirleyen,bu zihniyet değil mi?Menderesi indirmek için kendi adamlarınıza kendinizi taşlatın diyen.Bunalr provakatör ve arkasında ki CHP siyasi zihniyetttir.

  • Murat D.11 Kasım 2013 05:40

    Gerçi; Çiftcisine Ananıda al git diyen Başbakan'ın Valisi Gavat demiş çokmu ???

  • Murat D.11 Kasım 2013 03:06

    Gavas demişmiş... Birazcık Onurun varsa delikanlı ol. Kameralar çekmiş işte... Google'da ''Hüseyin Avni Coş'' arattırın; daha neler var neler.. bunlar normal çünkü BADEMBIYIKGİLLERDEN...

  • .....11 Kasım 2013 01:14

    vay anasını bunuda gördük gerçekten demişmi tvler o kısmı kesiyor

  • ahmet sarıaydın10 Kasım 2013 23:59

    nerden buluyolar bu yöneticileri halka hizmet edeceklerine emir yağdırıyolar keyif onlarda bu valilik makamı sorgulanmalı artık halkın sectiği kişiler vali olmalı...

  • GAAAAVVVAAAATLK10 Kasım 2013 23:32

    BUNDAN SONRA BU VALİ SAYGINLIĞINI YİTİRMİŞTİR, BUNDAN SONRA O VALİ ORADA KALIRSA ONU ORADA TUTANLAR BAŞ G........TIR

  • Tekin10 Kasım 2013 22:34

    40 yasindayım ilk defa bir valinin vatandaşa gavat dediğini duyuyorum,kötü soz sahibinindir.Vali artık devlet adamlığı saygınlığını kaybetmiştir.Yazık çok yazık

  • gurbetci10 Kasım 2013 21:32

    basbakan konusuyor bizim vali haber alindi deyip harekete geciyor sormak lazim bu sahsiyete sen devletin valisimisin ????? yoksa basbakanin VALISIMISIN ,,??? VALILERLER NE ZAMAN DAN BERI BASABAKNADAN EMIR ALMAYA BASLADI ,,,???? GENELGE OLMADAN O BOYLE SOYLEDI DIYE O EMRI YERINE GETIREMEZ ESKIDEN HUKUK DEVLETLERINDE BOYLE OLURDU ama bir diktater tarafin dan yonetilen TURKIYE CUMHURIYETI DEVLETIN DE ISTE BOYLE OLUYOR nerde demokrasi nerede hukuk devleti nerede tam ozgur bir TURKIYE america nin usaklarina sevgiler saygilar

  • as10 Kasım 2013 21:25

    vali efendi İnönülü 40'lı yıllara özenmiş.

  • xxy10 Kasım 2013 21:17

    chp liler işi biliyor seçim yaklaştı sarı kartı olan oyuncular üzerine iyi oynuyorlar ki kırmızıyı yesinler.. böyle düzenbaz oyunlarada sabır gösteremeyenler malesef oyuna geliyor.. vatandaşmiş miş miş ...bende chpli vali istemezsem ne olacak..chp gelince başa sakallı vali mi koyacak oraya..hee..

  • Erhan10 Kasım 2013 21:03

    Böyle niteliksiz insanlar vali yapilırsa pot üstüne pot kırarlar.Nasıl yalakalık yapacağını dahi bilmiyor.Yemezler

  • osman akkan10 Kasım 2013 19:48

    savcıları göreve davet edelim incelesinler ağır bir itham bir şehrin hizmeti bu zihniyetle yapılmaz

  • ata 10 Kasım 2013 18:46

    Halka gavat diyen gavattır.

  • osman10 Kasım 2013 18:35

    tabi bizde keriziz ya inandık hemen:D

  • mücahit10 Kasım 2013 17:38

    adanada yasaya yasaya onlara cekmis.ne beklenirki adana valisinden

  • fatih KAYA10 Kasım 2013 17:02

    Saltanat kalktı diyorlar nerde hani.Polis memuru olarak yazıyorum.Emniyet Müdürleri yasak olmasına rağmen,vergiyle alınan arabayla(benzinde sınırlı veya sınırsız enaz ayda 400 litre)şehir kazan onlar kepçe.vali önce bunu yasaklasın..

  • mehmet ali10 Kasım 2013 16:53

    adam vekillik bakanlık bekliyor :)az öne çıksın Türk milletine hakaretten menfaaty bekliyor

  • mustafa10 Kasım 2013 16:46

    tabii derhal görevden alınmalı çünkü vali bakan başbakan ne içindir sövülüp döğülmek için bu hain chp zihniyeti muhalefetteyken halk onlar için herşey nasılsa kıyamete kadar biliyorlar ya iktidar olamayacaklarını

  • TC VATANDAŞI10 Kasım 2013 16:41

    Böyle güzel bir cümleyi o vatandaşta senin Annene ya da babana söylerse.Ne olur.? Bir düşünsene vali bey.Ama sende düşünce ne arar değil mi.?

  • TC VATANDAŞI10 Kasım 2013 16:36

    Vali bey bu laflar ağzınıza ne güzelde yakışıyor.Tam size layık sözler.''Böyle saça böyle tarak'' diye Atalarımız boşuna söylemiş.

  • .10 Kasım 2013 16:12

    Bu vali derhal görevden alınmalı. Hiç bir vali Halka bu şekilde hitap edemez.Bunları bu hale Akp hükümeti getirtti,şımarttı.Halk senin maaşını ödüyor vali bey.Sen böyle konuşma hakkını nereden buluyorsun diye halk sana sorar.

  • KEDİ DEMİŞTİR10 Kasım 2013 16:05

    GÜLMEKTEN YARILDIM BU ADAM BANA ŞUAYIP I HATIRLATIYOR.