E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVali açıkladı: Çoban ithal edeceğiz---

Vali açıkladı: Çoban ithal edeceğiz

Vali açıkladı: Çoban ithal edeceğiz
04 Ocak 2017 - 21:55 borsagundem.com

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Alaca İlçesi’nde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Vali Kılıç, "Çorum’da hayvancılığı geliştirmek adına Afganistan ve Özbekistan’dan çoban ithal edeceğiz" dedi.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Alaca İlçesi’nde bir araya geldiği muhtarlarla tarım ve hayvancılıkla ilgili uygulanacak projeler değerlendirdi. Alaca ziyaretinde Vali Necmeddin Kılıç’a, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esad Eyvaz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Özbek, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan ile bazı kurum ve kuruluşların yöneticileri eşlik etti.

Vali Kılıç, hayvan üreticilerine destek amacıyla küçükbaş hayvanlar için alınan küpe parasının artık alınmayacağını, İl Özel İdaresi’nin bu masrafları karşılayacağını açıkladı. Çorum’da hayvancılığı geliştirmek adına Afganistan ve Özbekistan’dan çoban ithal edeceklerini söyleyen Vali Necmeddin Kılıç, "Çorum’da hayvancılığı geliştirmek adına Afganistan ve Özbekistan’dan çoban ithal edeceğiz. Çünkü, meralarımız çok verimli. Sorun burada hayvanları meraya götürüp otlatacak çobanın olmaması, bu sorunu da ortak bir çalışma ile gidereceğiz. Küçükbaş hayvan neslini verimli nesillerle değiştireceği" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İŞÇİLİK O MALİYET..ÇİN DE NE OLUYORMUŞ04 Ocak 2017 23:16

    1 KIŞIYE 1 ADA FAZLA.HAYVANLIÇILIK VE BELEŞ İŞÇİ BAZ ALINDIĞINDA.AL SANA UCUZ İŞÇİ VE SEKTÖR BAZLI TÜKETİMDE CANLANMA VE İTHLATDA DARALMA

  • SUÇ VE İŞÇİLİK VE DEVLET EKONOMİSİNE HİZMET04 Ocak 2017 23:14

    HAYVANCILIK BAZ ALINDIĞINDA OLMADI İŞÇİLİK BAZ ALINDIĞINDA SUÇLU VE HÜKÜMLÜLERİ KULLANACAK .AYNI RUSLARIN ALMANLARA YAPTIĞI GİBİ..BELEŞ İŞÇİ

  • Misafir 04 Ocak 2017 23:08

    Yetmedi memlekete giren terörist alın daha...

  • VARDIR VARDIR04 Ocak 2017 23:04

    78 MİLYON VE BİRÇOK İŞSİZ VARKEN ÇOBAN MI YOK BU İŞSİZLİK BAZ ALINDIĞINDA HAAAA.İŞÇİLİK BAZ ALINDIĞINDA YABANCILAR İLE KAR PAYI ORTAKLIĞINIZ MI VARRR HAA

  • rizeli04 Ocak 2017 22:42

    Coban moban derken ulke terorcu doldu..

  • kreditör devlet04 Ocak 2017 22:42

    sizler hiç ettiniz sektörleri..ve telefaside sizlerin....inşşat ve alt yapı çalışmalarına dayalı ve borçlandırma politikalarınız dahil

  • memur çalıştıracan.ve maaş verecen04 Ocak 2017 22:41

    bu işlere tamamen devlet çatısı altında yapılmalı .memurlar yetiştirilmeli.buna büyğk baş hayvan ve tavukçuluk dahil...tarım da dahil.

  • yuh04 Ocak 2017 22:28

    bu devirde cobanlik mi kaldi , turkiye de issizlik yuzde 35 gencler arasinda , ne gerek var afgana ozbeke , ulkeyi osmanlinin son gunlerine cevirdiniz..

  • KILIÇ04 Ocak 2017 22:17

    sayın valim yakında saman bile ithal ederiz çünkü benim köyümde her verimli araziye bir bag evi yapıldı son on yılda her yer bag evi doldu çocuklarımıza miras olarak moloz yıgını kalacak.