E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiVakıf Yatırım’ın hisse model portföyünde önerdiği hisseler---

Vakıf Yatırım’ın hisse model portföyünde önerdiği hisseler

Vakıf Yatırım’ın hisse model portföyünde önerdiği hisseler
08 Kasım 2021 - 15:03 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, AKBNK, KRDMD ve PGSUS’u model portföyünden çıkarırken, yerlerine YKBNK, VESTL ve AKSEN’i ekledi

Vakıf Yatırım, #AKBNK, #KRDMD ve #PGSUS’u model portföyünden çıkarırken, #YKBNK, #VESTL ve #AKSEN’i portföyüne ekledi. Portföyde önerilen hisselerin ise detaylı analizi de yer alan rapor şu şekilde:

Model portföyümüzde 8 Ağustos sonrasındaki değişikliğin ardından Akbank ve Pegasus, endeksi sırasıyla %4,7 ve %21,8 yenerken, KRDMD endeksten %20 negatif ayrıştı. Operasyonel ve net karlılık performansını tatminkâr bulduğumuz Aksa Enerji’yi bu güncelleme ile birlikte model portföyümüze ekliyoruz. Özellikle TV tarafında güçlü sezon olan son çeyreği göz önünde bulundurarak ve kısa vadeli önerimizi “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak güncelleyerek Vestel Elektronik’i model portföyümüze eklerken, Yapı Kredi Bankası’nı Akbank ile değiştiriyoruz.

Güncellemelerimiz ardından model portföyde banka ağırlığı %28,0 (önceki: %26,2) seviyesindedir (BİST100’de banka ağırlığı %15,6). Model portföyümüz yılbaşından bu yana endeksi %13,5 yenmeyi başardı.

Hisse Model Portföyde Önerdiğimiz Hisseler

Garanti Bankası(#GARAN): 9A21 dönemi itibariyle özkaynak karlılığı %15,5 ulaşan Garanti Bankası’nın, sermaye yeterliliği ve likidite göstergeleri güçlü görünümünü korudu. Cazip değerlemelere sahip banka için hisse başına 13,0 TL hedefle model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

Migros(#MIGRS): Online kanallarının desteğinde şirketin pozitif operasyonel performansının süreceğini düşünüyor, hisse başı 61,00 TL fiyatla Migros’u model portföyde tutmaya devam ediyoruz.

Yapı Kredi Bankası(#YKBNK): 3Ç21 döneminde güçlü karlılık artışı ile ön plana çıkan bankanın özkaynak karlılığı %14,9 düzeyine ulaştı. Banka’yı 3,90 TL ile hedef fiyatımız ile model portföye ekliyoruz.

Şişe Cam(#SISE): Normalleşme döneminde tüm segmentlerde gözlenen hızlı toparlanmanın desteğiyle güçlü finansal performans sergileyen Şişe Cam’ı, 11,26 TL hedef fiyatla model portföyde tutmaya devam ediyoruz.

Sabancı Holding(#SAHOL): Artmaya devam eden banka dışı özkaynak karlılık oranı ve düzenli temettü ödemesi ile ön plana çıkmasını beklediğimiz Sabancı Holding için 14,80 TL hisse başı fiyat hedefimizi koruyoruz.

Vestel Elektronik(#VESTL): TV tarafında son çeyreğin güçlü bir sezon olması aynı zamanda da hammadde fiyatlarındaki normalleşme görüleceği beklentimizle Vestel Elektronik’i 31,00 TL hisse başı fiyat hedefi ile portföyümüze ekliyoruz.

Aksa Enerji(#AKSEN): Yurt içinde güçlü seyreden spot elektrik fiyatları, yurt dışında da eklenecek yeni kapasitelerinin desteğinde pozitif operasyonel ve net karlılık performansının devam etmesini beklediğimiz Aksa Enerji’yi, 10,35 TL hedef fiyatımız ile model portföye ekliyoruz.

Turkcell(# ): Güçlü abone bazı, veri ve dijital gelirlerinin desteğiyle normalleşme döneminde operasyonel ve net karlılık performansını beğendiğimiz Turkcell’i, Paycell ile ilgili satış sürecinde endeksten pozitif ayrışacağı öngörümüz ve 26,10 TL hedef fiyatımızla model portföyde tutmayı sürdürüyoruz.

Analizin tamamı için tıklayınız…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)