E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUzun vadeli Bitcoin yatırımcıları dipten topluyor---

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları dipten topluyor

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları dipten topluyor
01 Haziran 2021 - 13:57 borsagundem.com

Zincir üstü veriler, uzun vadeli birikimcilerin 2013'te olduğu gibi iki pik yaşanacağı beklentisiyle birikimlerini artırdığını ortaya koyuyor.

Bitcoin, yeni haftaya bazı analistlerin "son destek noktası" olarak tanımladığı 37.500 doları geçerek başladı, fakat bu seviyeye tutunamadı.

Birçok yatırımcı, 2021 boğa piyasasının bittiğinden endişe duyuyor fakat zincir üstü veriler, uzun vadeli birikimcilerin 2013'te olduğu gibi iki pik yaşanacağı beklentisiyle birikimlerini artırdığını ortaya koyuyor.

Satış yapanlar kısa vadeli yatırımcılar

Glassnode, haftalık zincir üstü raporunda 155 günden yeni kripto paraları elinde bulunduran ve piyasaya görece daha yeni giren kısa vadeli birikimcilerin ve 155 günden eski kripto paraları elinde bulunduran uzun vadeli yatırımcıların faaliyetlerini inceledi.

Harcanan Çıktıların Ortalama Ömrü (ASOL) göstergesine göre (harcanan çıktıların harcandıkları günkü ortalama yaşı), uzun vadeli birikimciler son fiyat düşüşünde birikimlerine tutundu. ASOL'nin BTC'nin 50-60 bin dolar aralığında seyrettiği dönemde görülen birikim aralığının altındaki seviyelere gerilemesi de bunu yansıtıyor.

Bitcoin satışlarının ardında kısa vadeli birikimcilerin olduğu, zincir üstü Bitcoin transfer hacminin ne kadarının kârda (uzun vadeli birikimciler) ve ne kadarının zararda (kısa vadeli birikimciler) olduğunun kıyaslanmasıyla da görülebiliyor.

Glassnode verilerine göre uzun vadeli birikimciler, 2021 başlarında ve 10 bin dolar ile 42 bin dolar aralığında kâr almaya başladı, geçtiğimiz hafta yaşanan satışlar ise harcama modellerine pek bir etkide bulunmadı. Uzun vadeli birikimciler, düşük fiyattan satış yapmaya genelde yaklaşmıyor.

Kısa vadeli birikimciler ise son fiyat düşüşünde satışlarını beş kat artırdı, en çok satış ise güncel dip fiyatın görüldüğü sıralarda yaşandı.

Kısa vadeli birikimcilerin Harcanan Çıktı Kâr Oranı (SOPR) göstergesi de, daha yüksek fiyattan BTC satın alan bu birikimcilerin düşük fiyattan satış yaparak zararlarını gerçekleştirmeye devam ettiğini ortaya koyuyor.

Glassnode, şöyle açıkladı:

Mevcut piyasa yapısı, en iyi uzun vadeli ve kısa vadeli yatırımcıların arasında net bir trendin oluştuğu, boğalar ve ayıların savaş alanı olarak tanımlanabilir.

Bitcoin 10 yılın en kötü ayını geride bırakırken neler öne çıkıyor

Kripto paralarda dalgalanmalar sürüyor

TCMB'den kripto para raporu: 9 risk sıralandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist01 Haziran 2021 16:40

    Coinleri üretiyorlar “ tahüüt proje” deyip en yüksrklerden yedirip büyük paralar topluyorlar! Zeki yazılımcılar sürüleri iyi söğüşlüyor! Geleceğin parası imiş! Hadiyin ordan ahmaklar! Ne parası! Bşr koyup otırtma criptosu sadece! Bunlar gwlecekte asla değişim aracı para falan olamaz, devletler ve devlet vatandsşları buna izin vermez! Zaten teknik olarakta mümümlğn değil, niyelik olarakta mümkün değil!

  • Gercekler 01 Haziran 2021 16:36

    Bitcoin “geleceğin parası gelecekte bu paralar kullanılacak” mantığı ile alınıyordu ve bu nedenle coinler insanların kucağında döktüler. Şimdi bunların para olmayacağı kesinleşti! Niye toplansın ki? Ha ponzi mantığı ile işleyen fşnasal oyun coini olarak alınıp, bir “bize de çıkabilir” umuduyla alınıyorsa, o da zor iş artık!

  • Berber Bekri 01 Haziran 2021 14:48

    Topluyorsa sonra gelip burada ağlamasın kürek hazır...