E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUzmanlar Pegasus için neler söyledi---

Uzmanlar Pegasus için neler söyledi

Uzmanlar Pegasus için neler söyledi
12 Kasım 2013 - 16:04 borsagundem.com

Üzeyir Doğan ve Zeynel Balcı, “Yılbaşından bu yana % 93 prim yapan Pegasus alınır mı?” sorusunu yanıtladı

2013’ün en büyük halka arzlarından biri olan Pegasus hisseleri, 11 ay içinde yüzde 93 prim yaptı. Zeynep Aktaş, Fortune’daki  “Yüz Yüze” köşesinde Pegasus’u masaya yatırdı. Ve, “Yılbaşından bu yana yüzde 93 prim yapan Pegasus hissesi alınır mı?” diye sordu. Cevap iki uzmandan geldi…

Üzeyir Doğan / Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü
Mevcut uçak siparişleri, hat ve uçuş sayısı genişletme potansiyeli Pegasus’un ileriye dönük en büyük avantajı. Sürdürdüğü düşük maliyetli taşımacılık modeli net kar marjının sektör ortalamasının üzerinde olmasını sağlıyor. Uçuş sayısının artması, büyüme kaynaklı ek maliyetler getirse de Pegasus’un da düşürerek karlılığının daha da artmasını sağlayacak. Şu an ki yüksek fiyatlamasının gerekçesinin de bu beklentilerden kaynaklandığını düşünüyoruz. Ekim ayı itibariyle hissenin BİST 30 Endeksi’ne alınması olumlu bir diğer hava oluşturdu. Hisse ekim ayının ilk haftasında sert bir yükseliş gerçekleştirdi ve durum fiyatlara yansıdı. Bu nedenle kar realizasyonu riski taşıyor. Endeksle korelasyonu normal zamanlarda düşük seyreden hisse de, önümüzdeki dönemde özellikle piyasa kaynaklı geri çekilmeler yaşanacak olursa uzun vadeli portföyler için alım fırsatı oluşabilir.
 
Zeynel Balcı / Acar Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü

Sektörde artan rekabet ve petrol fiyatları, kar marjlarına etkisi açısından önümüzdeki dönemde izlenmeli. Şirketin yatırımları sürüyor. Bu yılın altı aylık bilançosuna göre döviz pozisyonu 1 milyar TL’yi aşan rakamla artıda bulunuyor. Bu durum şirketin döviz kurlarındaki artıştan olumlu etkilenmesine neden oluyor. Ancak faiz oranlarındaki artış maliyet artışını da beraberinde getirebilir. Pegasus’un en önemli rakibi Türk Hava Yolları (THY). Bu yönü ile bilanço çarpanları karşılaştırıldığında fiyat/kazanç ve piyasa değeri/ defter değeri gibi finansal oranlar açısından yüksek olduğu gözleniyor. Yılbaşından bu yana BIST 100 Endeksi yüzde 3,30 oranında gerilerken hisse, ciddi bir performans sergileyerek yüzde 93 oranında bir getiri sağladı. Ancak mali çarpanlarının THY’ye göre daha yüksek olması hissede kar realizasyonlarına bağlı olarak düşüş riskini gündemde tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.020,00
En Yüksek: 1.050,00
En Düşük: 1.011,00
Değişim -1,35 %
FK: 4,99
PD / DD: 1,91
İşlem Hacmi 2.347.080.271
Toplam Adet: 2.279.504
Ağırlıklı Ort.: 1.029,65
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)