E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUzel Traktör'ün eski çalışanlarından tazminat protestosu---

Uzel Traktör'ün eski çalışanlarından tazminat protestosu

Uzel Traktör'ün eski çalışanlarından tazminat protestosu
13 Ocak 2019 - 14:52 borsagundem.com

Eski halka açık şirketlerden, 2008'de üretimi tamamen durdurulan Uzel Traktör Fabrikası çalışanları 11 senedir tazminatlarını alamadıkları iddiasıyla tesis önünde protesto eylemi yaptı.

2008 yılında üretimi tamamen durduran, eski halka açık şirketlerden Uzel Traktör Fabrikası çalışanları 11 senedir tazminatlarını alamadıklarını belirterek fabrika önünde eylem yaptı. Fabrika önünde toplanan grup "11 yıl oldu. Tazminatlarımızı alamadık. Sadaka değil alınterimizi istiyoruz. Alacağız" yazılı pankart açarak, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Tazminat hakkımız söke söke alırız" sloganları attı. 

Grup adına basına açıklaması yapan fabrikanın eski çalışanlarından Suat Bektaş, "On bir yıldır alamadığımız tazminatlarımızı ve beş aylık maaşlarımız burada duruyor. Biz bunları istiyoruz, sadaka istemiyoruz. Çoluk çocuğumuzun hakkını istiyoruz. Devlet büyükleri de artık lütfen kulaklarını açsın, bu konuya eğilsinler" dedi. 

 


"İKİ ARKADAŞIMIZ İNTİHAR ETTİ"

İki arkadaşlarının intihar ettiğini söyleyen Bektaş, "Bunun sorumlusu kim? Bu kadar insanın vebalini kim taşıyacak? Biz bunu sormak istiyoruz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Yuvalarımız yıkıldı. Eşi kansere yakalananlar oldu. Üzüntüden kendisi kansere yakalanan oldu. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz." şeklinde konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fikret14 Ocak 2019 11:06

    Uzel hisselerinin akıbeti ne oldu

  • Tazminat fonu sendika dan iyidir 14 Ocak 2019 01:28

    Burda soru şu olmalı anladınız şimdi tazminat fonu ne işe yarar sendika falan hikaye şirket batımı bir kuruş alamazsınız hükümet en yakın zamanda bu tazminat fonunu hayata geçirmesi gerekir. Çalışan 5 gun fabrikada çalışsa bile bu parayı işveren fona yatırmasi gerekiyor. Sendikalar karşı çıkıyor çünkü sendika demek işçinin hakkını koruyor gibi görünüyor işçinin sırtından para kazanıyor. Bu fon devreye girdiği zaman sendikanın bir hükmü kalmayacak aynı şekilde sendikasız fabrikalar bile tazminatları devlet guvencesinde olacak tüm fabrikalar kadro ve Taşören çalışanlar için ayrım olmayacak herkes tazminatını belli bir sene sonra fondan alacak. güzel bir iş buluyorsun sırf tazminatim yanmasına diye diğer şirkete gidemiyorsun işveren de kalifiye işçiyi tutabilmek için kesenin ağzını açacak

  • baturayersin13 Ocak 2019 23:15

    istanbulun göbeğinde tirilyonluk arazisi var nasıl almamışlar türkiyede yargı çalışmıyormu vatandaşın borcu olsa icrada kapıya gelirler elektirik için bile kesmeye adam geliyor

  • Kadir Ceyhan13 Ocak 2019 21:58

    Uzel işçilerini destekliyoruz 11yildir tazminat haklarını alamamislar devlet nerede bu ülkede işçi hakkı diye birşey yok maalesef

  • İlerici13 Ocak 2019 21:20

    İşte tam da bu yüzden, sönürünün olmadığı, emekçinin hakkını aldığı, insanların kendilerini koyun olarak görmediği, ikiyüzlü değil, dini siyasete alet etmeyen gerçek anlamda ilerici sosyal demokrat iktidarlara ihtiyaç var . kurtuluş burda yatmaktadır..