E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜNLÜ & Co’dan o prensiplere imza!---

ÜNLÜ & Co’dan o prensiplere imza!

ÜNLÜ & Co’dan o prensiplere imza!
08 Mart 2016 - 16:57 borsagundem.com

Borsa İstanbul’daki “Eşitlik için Borsa Gongunun Çalınması” töreninde ÜNLÜ & Co’yu Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü temsil etti.

ÜNLÜ & Co, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacılarından biri oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan ÜNLÜ Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin artırılmasına ve kadınların ekonomik alanda güçlenmesine katkıda bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Kadının güçlendirilmesi konusunda özel sektörün desteği büyük önem taşıyor. ÜNLÜ & Co olarak kadının işgücüne katılımına önem veriyor ve bu konudaki farkındalığı yükseltmek için çalışıyoruz. Faaliyet yürüttüğümüz sektördeki erkek istihdam oranı, kadın istihdam oranından oldukça yüksek. Bölgesinde lider yatırım bankası olma hedefiyle emin adımlarla ilerleyen ÜNLÜ & Co’nun ve bu adımları atan pek çok özel şirketle birlikte kadının her alanda güçleneceğine inanıyor; böyle bir küresel hareketin parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

Borsada gong bu kez kadın-erkek eşitliği için çaldı

ÜNLÜ & Co, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ve UN Global Compact ve Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE)’nin Mart’ın ilk haftası boyunca dünya çapındaki borsaların açılış veya kapanış gong törenlerinde gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında yer aldı.
Borsa İstanbul ev sahipliğindeki“Eşitlik için Borsa Gongunun Çalınması” töreni, UN Global Compact (UNGC), Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Dünya Borsalar Federasyonu (World Federation of Exchanges-WFE), Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu (Women in ETFs), Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) ve Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation-IFC) işbirliğiyle 8 Mart 2016 tarihinde düzenlendi. İş dünyasını toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmeye ve kadınların güçlenmesini desteklemeye çağıran törene, ÜNLÜ & Co adına ÜNLÜ Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü de katıldı.

7 konuda taahhüt

Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayan ÜNLÜ & Co, bu kapsamda 7 ana konuda taahhütte bulunuyor:
*Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması,
*Tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi,
*Tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması,
*Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkanlarıyla desteklenmesi,
*Kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması,
*Toplumsal insiyatif ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi,
*Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)