E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÜnlü borsa uzmanı açıkladı: Enflasyona karşı güvenli limanlar---

Ünlü borsa uzmanı açıkladı: Enflasyona karşı güvenli limanlar

Ünlü borsa uzmanı açıkladı: Enflasyona karşı güvenli limanlar
10 Mayıs 2023 - 14:58 borsagundem.com

“Zengin Baba Yoksul Baba” kitabıyla tanınan ünlü borsa uzmanı Robert Kiyosaki ABD’de enflasyonun sistemik hale geldiğini söyledi. Kiyosaki enflasyona döneminde uygulanabilecek 4 koruma yatırımına işaret etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Ticaret Bakanlığı gün içerisinde nisan ayı enflasyon raporunu yayınlayacak. Ancak raporun sonuçları ne olursa olsun enflasyon ABD ekonomisinde sistemik bir problem haline dönüşmüş olabilir. “Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı ünlü borsa uzmanı Robert Kiyosaki yatırımcıların bazı reel varlıklarda koruma yatırımlarına başlaması gerektiğini söyledi. Bireysel finans alanındaki tavsiyeleriyle bilinen Kiyosaki, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın 2022’deki öngörülerinin bugünün piyasa gerçekleriyle uyuşmadığının altını çizdi.

Kiyosaki CNBC’deki açıklamasında, “Tüm sistemin başı dertte. En önemli endişem enflasyonun artık sistemik bir sorun haline gelmesi. Powell enflasyonun geçici olduğunu söylemişti fakat bu bir yalandı” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’deki mal fiyatları geçtiğimiz yıl boyunca FED’in %2’lik enflasyon hedefinin oldukça üzerinde kaldı. Mart ayında ise enflasyon hâlâ %5 seviyesinde seyrediyordu. Enflasyon 2022 ortasından bu yana düşüşte olmasına rağmen, uzmanlar enflasyonist baskıların ekonomide hissedilmeye devam ettiğini ve yılın geri kalanında hisse senetlerinin nispeten sabit bir seyirde ilerleyebileceğini söylüyor.

Kiyosaki ise yatırımcıların fiyat artışlarına karşı korunabilmek için dört alternatif üzerinde durabileceğini belirtiyor:

Altın: Geleneksel olarak enflasyona karşı güvenli liman olarak bilinen altın bu yılın başından itibaren küresel piyasalarda %10 değer kazandı. Yıllardır altın yatırımlarını savunmasıyla bilinen Kiyosaki gümüş ve Bitcoin’i de gerçek para olarak adlandırıyor. Borsa uzmanı fiat para birimlerini ise “çöp” olarak nitelendiriyor.

Gayrimenkul: Kiyosaki, apartmanlara, ofis binalarına ve diğer çeşitli ticari gayrimenkul varlıklarına sahip olduğunu belirtiyor. Diğer borsa uzmanları son dönemde ticari gayrimenkul sektörünün sıkılaşan kredi koşulları nedeniyle tökezleyebileceği konusunda uyarsa da Kiyosaki gayrimenkulün enflasyon karşısında bir güvenli liman olduğunu savunmaya devam ediyor. Morgan Stanley ticari gayrimenkul fiyatlarının bu yıl zirveden %40’lık bir çöküşle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarmıştı.

Benzin: Kiyosaki, benzinin seyahat gibi sektörler için gerekli olduğunun altını çizdi ve diğer sektörler yükselen enflasyondan muzdaripken emtianın ayakta kalacağını öne sürdü.

Gıda: Borsa uzmanı daha önce yaptığı açıklamalarda gıda sektörünün ekonomi için olmazsa olmaz bir nitelik taşıdığını söylemişti. Kiyosaki geçen yıl gönderdiği bir Twitter mesajında ton balığı ve pişmiş fasulye konservelerini “en iyi” yatırım olarak lanse etmişti.

Kiyosaki yatırım stratejisini, “Enflasyona karşı değil, enflasyonla taraf olacak şekilde yatırım yapıyorum” ifadeleriyle açıkladı.

Wall Street borsalarında yapay zekâ fırtınası

 

"Döviz piyasaları borç limiti endişelerine odaklanmalı"

 

ABD'de mortgage başvuruları arttı, faizler geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)