E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUlu Önder'i özlemle anıyoruz---

Ulu Önder'i özlemle anıyoruz

Ulu Önder'i özlemle anıyoruz
10 Kasım 2018 - 05:05 borsagundem.com

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yılında tüm yurtta törenlerle anılacak

Ulu Önder Atatürk, bugün ölümünün 80. yılında törenlerle anılıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için her yıl olduğu gibi saat 9’u 5 geçe sirenler çalacak, vatandaşlar bulundukları yerlerde saygı duruşunda bulunacak.

Devletin zirvesi de saat 09.05’te, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Anıtkabir’de bir araya gelecek. Erdoğan, daha sonra Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen anma törenine katılacak.

GENÇLERİMİZE İYİ ANLATMALI

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, 10 Kasım mesajında “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum” dedi. Erdoğan’ın mesajı şöyle: “Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Gazi’nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Cumhuriyetimizin 95. yılını iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye devam ederken, ecdadımızın her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığını, milli ve manevi değerlerini her şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını da unutmamalıyız.”

MİNNETLE ANIYORUM

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Atatürk’ün ölümünün 80’inci yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan Türk milletini Orta Anadolu’ya hapsederek yok etmek isteyen emperyalist devletlerin işgal ve istila girişimlerine karşı, Samsun’dan başlattığı direnişle tarih yapıcı lider unvanını alan Atatürk'ü rahmetle andığını belirtti. Yıldırım mesajında, “TBMM'nin ilk başkanı, istiklal ve istikbal mücadelemizin başkomutanı, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. -AA

PUSULA OLMAYA DEVAM EDİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Kurtuluş Savaşı’nın önderi, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, edebi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yıldönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyorum. Büyük Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin değeri her geçen gün toplumumuzun tüm kesimlerince daha iyi anlaşılıyor, kan ve barut kokusunun hâkim kılınmaya çalışıldığı coğrafyamızda özgür ve onurlu yaşamak isteyen milyonlara ilham vermeye devam ediyor. Atatürk’ün harcını bağımsızlık bilinci ve milli egemenliğe kayıtsız bağlılıkla kardığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri ve kuruluş değerleri, mazlum milletler için kendilerini barışa, huzura, adalete ve demokrasiye ulaştıracak pusula olma görevini sürdürüyor.”

BU MİRASA SAHİP ÇIKMAK VAZİFEMİZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın mesajı özetle şöyle: “Ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümünde saygı ve minnetle andığımız büyük lider Atatürk; bin yıllık vatanımızı işgal girişiminde bulunan yedi düvele karşı ‘Vatanın bütünlüğü, milletin istiklali tehlikededir. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek kahraman ve fedakâr Türk halkı ile birlikte büyük bir kurtuluş mücadelesi başlatmış, zaferle sonuçlanan bu mücadelenin ardından yeni bir devlet kurup cumhuriyeti ilan etmiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahramanlık ve fedakârlıklarıyla daima gurur duyduğumuz atalarımızdan devraldığımız bu mirasa sahip çıkmak ve onlara yaraşır şekilde ülkemizi, aklın ve bilimin rehberliğinde geleceğe taşımak, bizlerin en önemli vazifesidir.” (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ATATÜRK10 Kasım 2018 12:22

    MUSTAFA KEMAL özgürlük demek.

  • ...10 Kasım 2018 11:31

    bugun evimde kuran varsa, camimde ezan sesleri varsa, haritaya bakıcan dünyada düşmanlık besleyen devletlerin bile istemeye istemeye kabul ettiği vatan toprağım varysa.... benim polisim varsa, benim askerim varsa..benım doktorum varsa..benım okulum varsa..benım ocağım varsa...YAŞA VAROL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK... Yaşasın tek yumrum o inanç ve güç altında bir beden olan atalarım, şehitlerim, gazilerim... onlar sıfırdan vatan yaptı. Biz var olanların 100 de 1 ini ile bal edemez isek yuhlar olsun bizler... ne ekonomi, ne işsizlik,ne uluslarlar arası politika.. biz devede kulak kalmışız yahu...

  • bir yorum10 Kasım 2018 09:56

    Atatürkün değerini bir kez daha anlamış bulunuyoruz. O olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet olmazdı. O Kur'an dışında oluşturulan dina inananlar şeriat devleti adı altında bir devlet kurarlar ve herkesi o Kur'andışında oluşturulmuş uyduruk dinlerine itaate zorlarlar uymayanlarıda tıpkı cemal kaşıkçı gibi vahşice öldürürler sonrada şeriatın kestiği parmak acımaz diye kıs kıs gülerlerdi. Atatürk ileri görüşü sayesinde o dinci geçinen tayfayı devlet yönetiminden uzaklaştırdı.Zira onlarla Türkiye batağa saplanırdı.Ama ömrü daha iyi şeyler yapmasına izin vermedi.O yaşasaydı vecihi hürkuş, nuri demirdağın binbir zorlukla kurduğu uçak sanayimiz yaşatırdı. Ey inönüyü sevenler.O Atatürkün resimlerini resmi kurumlardan ve liramızdan kaldıran inönüyü değil Atatürkü sevin.İnönüyede lanet okuyun.Zira o uçak fabrikalarıda inönü zamanında kapısına kilit vurulmuştu.Biraz yakın tarihi bilin ki Atatürkün değerini daha çok anlarsınız.