E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜlkeyi karıştıran cinsellik mevzu---

Ülkeyi karıştıran cinsellik mevzu

Ülkeyi karıştıran cinsellik mevzu
01 Şubat 2014 - 09:55 borsagundem.com

Büyük tartışma yaratan 'eşcinsel evlilik' yasasının ardından bu kez 'toplumsal cinsiyet teorisi' toplumu böldü...

Fransa’da cinsel eğitimle ilgili tartışmalı bir program müfredata girince, çoğu Arap ve Türk olan muhafazakar Müslümanlar ile bazı Hıristiyan aileler çocuklarını okula göndermedi. Hükümeti, ‘cinsiyet ayrımına ilişkin önyargıları’ gidermek için ‘Eşitliğin ABCD’si’ adlı bir programı eğitim sistemine dahil etmek için düğmeye bastı. Arap kökenli sinemacı ve yazar Farida Belghoul, ‘eşcinselliği özendirdiği ve cinsel farklılıkları çocukların beyninden silen toplumsal cinsiyet teorisini yaymaya çalıştığı’ iddiasıyla yeni eğitim programına karşı boykot çağrısı yaptı. Çoğunluğu Müslüman olan birçok aile, çocuklarını okula göndermedi. Strasbourg’un yanı sıra Paris’in en hassas mahallelerinde 100 kadar okulda boykot uygulandı. Sosyal medyada yayılan eyleme Civitas gibi Katolik dernekler ve Christine Boutine gibi Katolik siyasetçiler destek verdi.

‘Mastürbasyon’ mesajı!

Velilere gönderildiği öne sürülen cep telefonu mesajlarında “Ayda bir gün çocuklarınızı okula göndermeyin. Yoksa 2014 yılından itibaren kreşlerde bile çocuklarınıza nasıl mastürbasyon yapıldığını uygulamalı olarak gösterecekler” deniliyor. Bir okul müdürü “Elbette boykotçuların iddiaları korkunç birer yalan. Çocuklarını protesto için okula göndermeyenlerin çoğu Türk, Arap ve Roman. 30 yıllık meslek hayatımda böyle şey görmedim” dedi.
Şimdilik yalnızca pilot okul olarak seçilen 275 anaokulu ve ilkokuldaki 600 sınıfta başlayan programda, “Kızlar pembe, erkekler mavi sever” ve “Kızlar bebekle, erkekler arabayla oynar” yahut “Kızlar etek, erkekler pantolon giyer” gibi kalıplar sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanı Vincent Peillon parlamentoda “Biz sadece cumhuriyetin kadın-erkek eşitliği değerini çocuklarımıza öğretiyoruz” diye konuştu.

Valerie Trierweiler kitap yazacak

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın aktris Julie Gayet ile gizli aşkı ortaya çıkınca terkettiği eski sevgilisi Valerie Trierweiler sessizliğini bozup olup bitenlerle ilgili kitap yazacağını duyurdu. Çalıştığı Paris Match dergisine konuşan Trierweiler, “O kadar çok dedikodu vardı ki, artık hiç birine kulak asmıyordum. Öğrendiğimde kendimi gökdelenden düşmüş gibi hissettim. Hindistan gezisi boyunca benim sağlık durumum ve gezinin yolunda olup olmadığını merak eden mesajlar gönderdi. Eğer François cumhurbaşkanı olmasaydı, belki bugün ilişkimiz devam ediyordu. İlişkimizi iktidar bitirdi. Onu hiçbir zaman aday olması için zorlamadım. Hiçbir zaman Elysee’ye gitme hayalim olmadı. Süreci anlatmak için kitap yazmayı düşünüyorum” dedi. Bu arada Hollande’ın Türkiye ziyareti sırasında Hindistan’da bulunan Trierweiler’e cep telefonundan mesaj attığı da ortaya çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)