E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'ya bir destek de İngiltere'den---

Ukrayna'ya bir destek de İngiltere'den

Ukrayna'ya bir destek de İngiltere'den
06 Nisan 2021 - 00:33 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Twitter'da paylaşım yapan İngiltere Başbakanı Johnson, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına desteğimizi yineledim" ifadesini kullandı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, ülkesinin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğini yineledi.

Johnson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Zelenskiy ile Rusya’nın Ukrayna sınırındaki "istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerine" ilişkin endişelerin paylaşıldığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Johnson, "İngiltere'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına sarsılmaz desteğini yineledim." ifadesine yer verdi.

UKRAYNA-RUSYA SINIRINDA GERGİNLİK

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptığını açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Nisan 2021 12:12

    Bunların hepsi numara 5 BM üye aralarında anlaşmışlar yalandan söyle destek veriyoriyorum, haydi koçum,canım benim çiçim benim diyip tüm küçük ülkeleri savaştırıp silahlar satıyorlar hemde topraklarını işgal ediyorlar.rusya ya kimse savaş açamaz.eğer böyle bir savaş olur ise hiç ülke sağ kalmaz hepsi yerle bir olmaz.bu savaşın kazananı olmaz.

  • HASAN TOSUN06 Nisan 2021 09:36

    ukraynanın nükleer silahları vardı,ABD UKRAYNANIN  TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE KEFİL OLDUĞUNU SÖYLEYİP SİLAHLARI RUSYAYLA ANLAŞIP İMHA ETTİRDİ,ŞİMDİ ALÇAK RUSYA SALDIRIYOR,ALÇAK ABD NEDEN KORUMUYORSUN,ALÇAK RUSYA NEDEN SALDIRIYORSUN,NÜKLEER SİLAHLARI OLSAYDI SALDIRABİLECEKMİYDİN,RUSYA VE ABD YE GÜVENİLMEZ AALÇAK HAİN İKİ DEVLET,BİRDE HAİN ÇİN VE İSRAİL,İNGİLTERE FRANSA VAR.