E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye'yi birilerinin heveslerine mahkum ettirmeyeceğiz"---

"Türkiye'yi birilerinin heveslerine mahkum ettirmeyeceğiz"

Türkiye'yi birilerinin heveslerine mahkum ettirmeyeceğiz
31 Ağustos 2016 - 01:27 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisince Ankara'da düzenlenen Zafer Bayramı etkinliğinde konuştu: Cumhuriyeti beraber kurduk, beraber yaşatacağız. Birilerinin heveslerine asla ve asla Türkiye'yi mahkum ettirmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetle kanla gözyaşıyla kuruldu, cumhuriyet bize altın tabak içinde ikram edilen bir yönetim tarzı değildir. Sonuna kadar, sapına kadar devrimci ruhunu yaşatacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Dumlupınar’daki törenin ardından akşam Ankara’da yaklaşık 30 bin kişiyle Anıtkabir’e yürüyerek Ata’nın huzuruna çıktı. “Büyük Yürüyüş” için dün akşam binlerce kişi Kızılay ve Sıhhiye’de toplandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş bildirilen saatten daha önce başladı. Zırhlı araçlar yürüyüş kortejine eşlik ederken, polis helikopterleri de güvenliği sağladı. Yürüyüşe, CHP’lilerin yanı sıra bazı sol partiler ve sivil toplum örgütleri de katıldı. DİSK Başkanı Kani Beko yürüyüşte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile kol kola yürüdü. Kılıçdaroğlu yürüyüş başladıktan sonra Maltepe’de vatandaşlara katıldı. Ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk bayrakları taşıyan vatandaşlar, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atarak Gençlik Marşı söyledi.

DEMOKRASİ İSTİYORUZ

Vatandaşlar Tandoğan Meydanı’na ulaştığında Kılıçdaroğlu, parti otobüsünden kısa bir konuşma yaptı: “Bizler Mustafa Kemal’in askerleri olarak ne istiyoruz; tam bağımsız Türkiye istiyoruz, kadın erkek eşitliği istiyoruz, yargı bağımsızlığı istiyoruz, gazetecilerin yazı yazdıkları basın özgürlüğü olan bir Türkiye istiyoruz, hiç kimsenin düşüncesinden ötürü suçlanmadığı bir Türkiye istiyoruz, herkesin yüzünün güldüğü bir Türkiye istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Cumhuriyeti tam demokrasiyle taçlandırmak bizim namus görevimizdir ve bunu yapacağız. Hep söyledik yine de söyleyeceğiz ‘ne dikta ne darbe yaşasın tam demokrasi’ diyeceğiz.

BİRİLERİNİN HEVESLERİNE ASLA...

Egemenlik bizimdir, yani halkındır, milletindir. Cumhuriyetle kanla gözyaşıyla kuruldu, Cumhuriyet bize altın tabak içinde ikram edilen bir yönetim tarzı değildir. Cumhuriyeti beraber kurduk beraber yaşatacağız ve tam demokrasi ile taçlandıracağız. Birilerinin heveslerine asla ve asla Türkiye’yi mahkum ettirmeyeceğiz, mücadelesini yapacağız.

LAİKLİĞİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Daha düne kadar laikliği dinsizlik olarak tanımlıyorlar, laiklikten yana tavır koyanları suçluyorlardı. Ama bugün anlaşıldı ki din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi laikliktir. O nedenle cumhuriyetin kurucu değerlerinden olan laikliği daha da güçlendireceğiz.

HEP BİR AĞIZDAN SÖZ VERDİLER

Hep birlikte Anıtkabir’e Atatürk’ün huzuruna gideceğiz. Söz vereceğiz, ‘Senin devrimlerinin ve ilkelerinin bekçisi olacağız. Bunun için hiç bir şekilde, koşulda ödün vermeyeceğiz’ diye. Sonuna kadar, sapına kadar devrimci ruhunu yaşatacağız.”
Kılıçdaroğlu ardından vatandaşlarla birlikte Anıtkabir’e giderek Ata’nın huzuruna çıktı. (Hürriyet / Rıfat Başaran)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)