E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye peşmergeyi eğitecek---

Türkiye peşmergeyi eğitecek

Türkiye peşmergeyi eğitecek
20 Kasım 2014 - 15:26 borsagundem.com

Irak Kürt Yönetimi Hükümet Sözcüsü Safeen Dizayi, Türkiye'nin peşmergeyi eğitmesi konusunda ilerleme sağlandığını açıkladı

IKBY Hükümet Sözcüsü Safeen Dizayi Türkiye'nin peşmerge güçlerine askeri  eğitim vermesi konusunda bazı adımlar atıldığını açıkladı. Başbakan Davutoğlu'nun da bu konuda açıklama yapacağını söyleyen Dizayi, "Eğitimin ilk adımı Kuzey  Irak'ta, kaç kişi olacağı teknik konular" dedi. Dizayi "Kürt koridoru" konusunda ise, "Türkiye ile anlaşmamız var buna bağlıyız. Kobani'ye daha fazla Peşmerge geçişi planı yok" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • medeni20 Kasım 2014 21:46

    hep aynı mantık, buluş, ilim, üretim yok. Varsa yoksa tabi kaynaklara, petrole güvenmek. Kürtlerle, türkler birleşse nolacak, petrol bize para sağlayacak bir miktar -o da amerika yedirir mi hiç sanmıyorum- peki bizi daha demokrat yapacak mı o dağ insanı kaypak kalleş peşmergeler? Beraberce ne yapacağız? Sen hiç kürt bölgelerinde çalıştın mı sosyolog öyle teorik bilgilerle olmuyor bu işler.

  • Sosyolog20 Kasım 2014 15:44

    ileride öncekuzey ıraktaki ve kuzey suriyedek turkmen ve kurtler butunleşse ve sonra orda yaşayan butun halklar turkiye ile ekonomik sysi ve coğrafi olarak butunleşse herkesi yararına. bu birbirni ekonomik etnografik coğrafik olarak tamamlayan coğlarfayalın birleşmesi buyuk bir ekonomik sosyal kalkınma ve yukseliş demektir