E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye Peşaver'e dönerse sorumlusu kim?"---

"Türkiye Peşaver'e dönerse sorumlusu kim?"

Türkiye Peşaver'e dönerse sorumlusu kim?
18 Aralık 2016 - 16:36 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu açıklamasında terörü sonlandırmanın özel bir çaba gerektirdiğini vurguladı. Onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıların ardından sorumluluğu kimsenin üstlenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Bu demokrasi eksiğimizi gösteriyor' dedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Umut Kongresi’ne katılarak, gençlerle buluştu. Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’ndeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Kılıçdaroğlu, terörle mücadele ve birlik vurgusu yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Farklı siyasal görüşlerimiz olabilir. İnançlarımız da farklı olabilir. Kimliklerimiz de farklı olabilir; ama güçlü bir ortak payda yaratmak zorundayız. Ülke sevgisi yani vatan, bayrak sevgisi ay yıldızlı bayrağımız, İstiklal Marşı’mız, kadın erkek eşitliği, demokratik parlamenter sistem, güçlü demokrasi, özgür basın bunlar bizim ortak paydamız olmalı. Bizimle aynı görüşü paylaşmasalar bile, onların rahatlıkla konuşabilecekleri alanları yaratmak zorundayız. Çünkü farklı görüşleri dile getiremezsek ülkenin büyümesine kalkınmasına katkıda bulunamayız" diye konuştu.

'BAŞKANLIK' AÇIKLAMASI: GAYRİ MİLLİ BİR SİSTEMİ TOPLUMA DAYATMAK İSTİYORLAR

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Şimdi gündemimizde başkanlık sistemi var. Salı günü tartışılacak. Gayri milli bir başkanlık sistemi gelecek. Milli değil, milli olması için 140 yıllık tarihimize uygun bir çabanın harcanması lazım. Bir kişiye bütün ülke teslim edilmek isteniyor. Valiyi o tayin edecek, milletvekilini o belirleyecek, hakimi, savcıyı o belirleyecek. Böyle bir sistem dünyada yok. Türk tipi başkanlık sistemi, diyorlar. Bütün Türk tarihine bakın. Böyle bir sistem yoktur. Gayri milli bir sistemi, bu topluma dayatmak istiyorlar" dedi.

"BİRLİKTE OLURSAK TERÖR BELASINDAN ÜLKEYİ KURTARIRIZ"

Terörle, akıl ve birikim yoluyla mücadele edilmesi gerektiğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Terör, Türkiye’nin gündeminde. Her gün şehitlerimiz geliyor. Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun hep birlikte karşı duracağız ve mücadele edeceğiz. Terörün bir insanlık suçu olduğunu hep birlikte haykıracağız. Güçlü olursak, birlikte olursak, teröre karşı dik durursak terör belasından bu ülkeyi kurtarırız. Gencecik, fidan gibi çocukları, babaları toprağa veriyor. Hayatının en büyük acısıdır bir babanın çocuğunu toprağa vermesi. Bu acıdan Türkiye’yi kurtarmak lazım. Kurtarırken de terörle mücadele ederken de akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle mücadele edeceksiniz. Kaynağına ineceksiniz, teşhisi doğru koyacaksınız. Terörü sonlandırmanın özel bir çaba gerektirdiğini hepimiz takdir ederiz"

"TÜRKİYE PEŞAVER’E DÖNERSE SORUMLUSU KİM?"

Terör olaylarından sonra bir siyasi sorumlunun ortaya çıkmamasının, demokrasi eksikliği olduğunu savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi kaygılandıran, Türkiye’nin yakın tarihini bilmeyen bir kadro tarafından Türkiye’nin yönetilmesidir. Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına sürüklenmesini, bugün Türkiye’ye terör olarak dönmesini hep birlikte düşünmek zorundayız. Türkiye bir Peşaver’e dönerse sorumlusu kimdir? 30 kişinin, 40 kişinin, 103 kişinin hayatını kaybettiği terör olaylarından sonra bir siyasi sorumlu ortaya çıktı mı? Bir kişi ortaya çıkıp ’Bu işin sorumlusu benim’ dedi mi? Demedi. Bu bizim demokrasi eksikliğimizi gösteriyor"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan19 Aralık 2016 09:22

    Artık CHP liler bile sana güvenmiyor.

  • Mehmet arslan 19 Aralık 2016 04:23

    türkiyenin basına gelen en büyük bela chp

  • oktay doğaner18 Aralık 2016 23:14

    niye dönsün dengesiz lafını bilmez sözde ana muhalefet lideri senin ağzından hayırlı bi laf çıkmazmı ?

  • temel18 Aralık 2016 21:28

    tükiyenin gelmis gecmis en basarisiz politikacisin,kimse seni kaale almiyor.

  • sencer18 Aralık 2016 21:11

    Diyorsun ki kılıçdaroğlu gayrimilli bir sistemi topluma dayatmak istiyorlar. Ne kadar cehalet sahibi olduğunun bilincine ne zaman varacaksın acaba bu günkü parlementer sistem bizim mi hayır ingilizlerden aldık bu lanet sistemi eğer ben ingilizim Türk değilim diyorsan tamam önce neyin ne olduğunu bil ona göre konuş bugün Türk tipi başkanlıktan bahsediyoruz başkanlık sadece amerikaya mı mahsus amerikan dolarından başka kanada doları avusturalya doları yeni zelanda doları olduğu gibi başkanlık sistemimiz de Türk tipi olabilir.

  • sencer18 Aralık 2016 21:02

    kısasa kısas olursa terör biter yani bizim meydanlarımızda bombalar patlıyorsa hemen peşinden newyorkun times meydanında bir bomba patlarsa mesaj verilmiş olur kalabalığının içinde canlı bomba patlıyorsa sende almanyadaki teröristlerden birini bul ver morfini yürüyüş yapan teröristlerin arasına sal patlat gitsin gebersin onlarcası gibi gibi...

  • ahmet engin18 Aralık 2016 21:00

    icimizde ki avrupali..

  • Ampül patlasın şehitler olmasın18 Aralık 2016 20:57

    Tabiki sorumlu kayinat reyizi.eren erdem cehapeye genelbaşkan olsun

  • Trabzonlu18 Aralık 2016 20:34

    CHP ye ATATÜRK vefat ettikten sonra iflas etti ona beğenzeyen biri olmadı o yüzden CHP önce ATATÜRK gibi lider bulsun

  • Trabzonlu18 Aralık 2016 20:11

    Cahil halkın oldumu herşey her an beklenilebilir, vatandaş şu anki halinden memnun ise e ya bu hallerine susuyorsa vah vah vay hallerine

  • emekli memur18 Aralık 2016 19:05

    sizden bişey omaz emekli askerim bi amasız iktidara yardımcı ol

  • muhittin baran18 Aralık 2016 19:03

    bide kendini sorğula oy vermeyeni sorğulamayın

  • muhittin baran18 Aralık 2016 19:01

    sayın kemal bey siz kendinizi niye sorğulamıyorsunuz halkın biçoğu size oy vermiyor

  • KILIÇ18 Aralık 2016 18:34

    SAGINA BAKSAN PKKLI, SOLUNA BAKSAN PKKLI, AGZINA PKK YI ALAMIYORSUN TİMSAH GÖZ YAŞLARINLA KENDİNİ ANLATIYORSUN TÜRK MİLLETİ SENİ TANIYOR.

  • sercan18 Aralık 2016 18:16

    kankaların seni dinlemiyorsa bizi mi dinleyecek. törer bitsin diye ülkeyi mi satsınlar? sen olsan öyle yaparsın ama şükürler olsun ERDOĞAN gibi vatanına canı feda liderimiz var.

  • Cüneyt 18 Aralık 2016 18:00

    Sen ve senin gibi beceriksiz siyasetçiler yüzünden ülke bu hale geldi. Millet sizi bir şeye benzetemediği için yular tutmasını bilen akpe ye verdi oyları....

  • Mehmet Özgür yavas 18 Aralık 2016 17:50

    Sorumlu Amerika Almanya ab sıkıysa konuş kemallll

  • hayat18 Aralık 2016 17:31

    Çözümsüz adam...

  • Wind18 Aralık 2016 17:13

    Doğruda, Kaybedilen seçimlerin sorumlusu kim. Artık gitsenizde siyasete taze kan gelse ,muhalefet güçlense

  • Sen ol18 Aralık 2016 17:06

    Suçu üstlenecek dolgun maaşlı gönüllü aranıyor