E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye için kritik toplantı!---

Türkiye için kritik toplantı!

Türkiye için kritik toplantı!
25 Eylül 2013 - 08:52 borsagundem.com

Uzun süredir ertelenen Savunma Sanayii İcra Komitesi Perşembe günü yapılacak

Savunma Sanayii İcra Komitesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla Perşembe günü yapılacak. Toplantının kritik başlığı ise Suriye kriziyle birlikte Türkiye'nin artık daha yakından hissettiği balistik füze tehdidine karşı savunma sistemi olacak. Türkiye'nin kısa menzilli füze savunma sistemi dışında hava savunma sistemi bulunmuyor. Beşar Esad'ın balistik füzelerine karşı Türkiye'nin kalkanı ise üç ilde NATO tarafından konuşlandırılan Patriot füze savunma sisteminden ibaret. Toplantıda 2007 yılından bu yana devam eden uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde nihai kararın verilmesi bekleniyor.
DÖRT FÜZE SİSTEMİ YARIŞIYOR
4 milyar dolarlık dev ihalede ABD'nin Patriot sistemi, Rus S300 füzeleri, Çin HQ füzeleri ve İtalyan-Fransız ortaklığıyla geliştirilen Stamp-T sistemi arasında karar verilmesi bekleniyor. Toplantıda rakip firma ihtilafları nedeniyle yeniden yapılması gündemde olan Milgem projesi ihalesi ve Deniz Kuvvetleri'nin en büyük gemisi olacak havuzlu çıkarma gemisi konusunda da kararlar alınması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)