E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalın: Türkiye ekonomisi güçlü durumda---

Kalın: Türkiye ekonomisi güçlü durumda

Kalın: Türkiye ekonomisi güçlü durumda
20 Haziran 2018 - 23:10 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Uluslararası gelişmelerden dolayı zaman zaman Türk piyasalarında da dalgalanmalar oluyor, ancak genel olarak Türk ekonomisi güçlü durumda." dedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TRT World'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Muhalefetin iddialarının aksine, Türkiye ekonomisinin 24 Haziran seçimleri öncesinde iyi durumda olduğunu vurgulayan Kalın, "Bazıları bizi zayıflayan bir ekonomi olarak tanımlıyor. Aslında bu ülkede gerçekte ne olduğuyla ilgili başarısız bir açıklama." diye konuştu.

Kalın, Türk ekonomisinin 2017'de ve bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdüğüne dikkati çekerek, "Uluslararası gelişmelerden dolayı zaman zaman Türk piyasalarında da dalgalanmalar oluyor, ancak genel olarak Türk ekonomisi güçlü durumda. İşsizlik oranı biraz daha düştü. Geçen yıl 300 binden fazla istihdam oluşturduk. Bunlar Türk ekonomisinin güçlü olduğunun en iyi işaretleri." değerlendirmesinde bulundu.

Türk lirasının dolara karşı değer kaybetmesine de değinen Kalın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikaları gibi uluslararası gelişmelere bakarak geniş resmin görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kalın, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin önünü açacağını ve ülkenin büyük projelerini hızlandıracağına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atakan21 Haziran 2018 00:12

    Türk ekonomisi güçlü ise, dolar neden 4.77 TL. faiz neden %20 sayın kalın . Bunu açıklar mısınız . Dünyada bol para devrinin kapandığını herkes biliyor. Bir siz mi bilmiyorsunuz. FED faizleri yeni arttırmaya başlamadı . Her toplantısında FED dünyaya ilan ediyor. Dünya piyasalarını nasıl takip ediyorsunuz. Neden daha önce gerekli tedbirleri almadınız.

  • Bika20 Haziran 2018 23:25

    Türkiye gelişen ülkeler arasında en kırılgan ülkelerden biri, risk primini gösteren ve manipülasyon yapılamayan 5 yıllık CDS 320 'ye kadar çıktı.

  • köfteci20 Haziran 2018 23:12

    pek güçlü durmuyor