E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell hissedarlarına milyar dolarlık fatura---

Turkcell hissedarlarına milyar dolarlık fatura

Turkcell hissedarlarına milyar dolarlık fatura
15 Eylül 2016 - 14:33 borsagundem.com

Turkcell'in hissedarı Telia Sonera’dan rüşvet suçlamasıyla 1.4 milyar dolar talep edildi

İskandinavya’nın en büyük telefon ve internet operatörlerinden Telia Sonera’dan Hollandalı ve Amerikan resmi makamlar anlaşabilmek için 1.4 milyar dolar talep etti.

Telia Sonera, Rus-Norveç Vimpelcom ve Rus mobil operatörü MTS ile birlikte, Hollanda ve Amerikan makamlarınca Özbekistan’daki kuruluşu esnasında yakınlarda ölen Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un kızı Gulnara Kerimova’ya 1 milyar dolar rüşvet verdiği gerekçesiyle 2014 yılından beri soruşturuluyor.

Rüşvet parası olduğu öne sürülen 1 milyar doların önemli bir kısmı İsviçre bankalarında dondurulmuştu.

Telia Sonera Yönetim Kurulu Başkanı Marie Ehrling konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’Telia Company’nin Özbekistan’a girişi sırasında etik olmayan yanlış bir yol izlediğini açıklamıştım. Şirket olarak bunun faturasını ödemeye hazırız. Bu konuya açıklık getirmek için ilgili makamlarla tam bir işbirliği içindeyiz. Ancak anlaşmak için önerilen rakamın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.

Telia Sonera'nın Turkcell'de yüzde 14 hissesi bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mesut ....16 Eylül 2016 00:02

    Yeni yönetim ve yeni müdürlwr tukcelli adeta bitirme yolunda çok hızlılar nerdeydi bu operatör şimdi nerde telefoncu denince turkcell tabelası arardı gözler şimdi avea vodafone heryer bayileri bile tutmaz olmuş şirketi demekki onlarda eziliyor yazık canım ülkemin şirketini bitirdiler nerde o süreyya ciliv ve ekibi sağolsun çok emeği geçmişti birileri bu gidişata bir dur demeli artık...

  • Polat15 Eylül 2016 16:27

    Veysel Aral adamların başına ne işler açtı.