E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk savaş uçağı 2023’te göklerde---

Türk savaş uçağı 2023’te göklerde

Türk savaş uçağı 2023’te göklerde
31 Ocak 2017 - 05:53 borsagundem.com

TF-X (Türk savaş uçağı) projesi kapsamında ilk uçağımızın Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023’te uçacağı bildiriliyor

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Ankara ziyareti sırasında, imzalanan TF-X (Türk savaş uçağı) projesi kapsamında ilk uçağımızın Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023’te uçacağı bildiriliyor.

2030’a kadar ise Türk Hava Kuvvetleri için 250 TF-X hedefleniyor. İngiliz savunma ve havacılık şirketi BAE Systems ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) arasında imzalanan 125 milyon dolarlık anlaşma bu konuda ilk ve çok önemli somut adım oldu. Halen ABD liderliğinde NATO üyesi ülkeler için üretimi yapılan ortak taarruz uçağı F-35’lerin de tedarikçilerinden olan BAE Systems ile TUSAŞ önderliğinde işbirliği yapabilecek güçlü Türk savunma şirketleri bulunuyor. Türkiye, projede yüksek seviyede bilgi ve teknoloji transferi istedi ve proje sürecinde Türk uzman ve mühendislerinin yetiştirilmesini şart koştu. İngilizlerin önce ‘ihracat lisansı’ vermek istemedikleri ancak Türkiye’nin bu konudaki kararlı tutumu sonucu lisans kısıtlamasından vazgeçtiği belirtiliyor. Türkiye’nin üretim aşamasında ortaklık yaptığı diğer savaş uçağı projesi F-35’ler ise 2018’den itibaren Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterine girmeye başlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)