E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk Özel Kuvvetleri Libya'ya gitti iddiası---

Türk Özel Kuvvetleri Libya'ya gitti iddiası

Türk Özel Kuvvetleri Libya'ya gitti iddiası
16 Aralık 2019 - 23:08 borsagundem.com

Al Arabiya kanalı, Türkiye’nin Trablus'taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) özel kuvvet, askeri danışmanlar ve araçlar gönderdiğini ileri sürdü.

Al Arabiya kanalının kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde Türkiye’nin Trablus'taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni (UMH) korumak üzere bu ülkeye özel kuvvet, askeri danışmanlar ve araçlar gönderdiği iddia edildi. 

Haberde, “Türkiye Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin üyelerini korumak için Trablus’a özel kuvvet gönderdi” ifadeleri yer aldı.

‘Türkiye’nin Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin istediği askeri araçları gönderdiğini’ ifade eden kaynaklar ayrıca, “Türkiye, durum değerlendirmesi için Trablus’a askeri danışmanlar gönderdi” iddiasında bulundu.

Daha önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne her türlü desteği vermeye hazır olduğunu açıklamış, bunun yanı sıra Libya Ulusal Ordusu’nu yöneten Hafter’i meşru başkan veya başbakan olarak görmediğini ifade etmişti.

Erdoğan, “Libya'ya asker gönderimi konusunda ise böyle bir davet ve talep gelecek olursa nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair ülkemiz bunun kararını verecektir. Uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli adımları atarız” ifadelerini kullanmıştı. (Sputnik)

Erdoğan'dan 'Türk askeri Libya'ya gider mi' sorusuna yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ercan arıkan25 Aralık 2019 15:07

    SURİYE TAMAM  ŞİMDİ  LİBYADA 1911  İN    RÖVANŞINI  ALACAGIZ  DAHA SONRA SIRASIYLA     BALKANLAR  KAFKASLAR   KUDÜS  VE  ALTIN  VURUŞ  ARABİSTAN YARIMADASI   MEKKE  VE   MEDİNE    KÜLLERİMİZDEN TEKRARAR DOGUYORUZ   BU YÜZYIL    TÜRK YÜZYILI OLACAK  MUHTEŞEM ERDOĞAN 

  • göktürk18 Aralık 2019 04:23

    Lozana bak diyen okumamıs arkadasa diyorum ki; lozana kadar elinde kalan toprak ve sehirler nereleridir? bizi bir aydınlatsana profosör.isminede Türk yazıyor böyleleri.dürüstce yazsana kripto yunan diye

  • Ozan17 Aralık 2019 02:38

    Nedense NATO toplantısı sonrası ! Arkadaşlar bu hükümet daha düne karşı Suriye’ye halk desteği ile nasıl gireriz demişlerdi ,bazılarıda sınırın diğer tarafından roket atıp bahanemiz olsun dalalım demişlerdi sonunda halk desteği ile Suriye’ye girdik!bence düşünerek destekleyin.

  • Selahattin Ölmez17 Aralık 2019 11:11

    sen fecü, pkk veya cahil birisin sana soruyorum.abd rusya ingiltere fransa almanya 10 000-5000 km buralarda ne eşi varsa bizimde olmalıdır.

  • Türk.17 Aralık 2019 02:18

    Bütün devletler bir olmuş senin sıçramani ve çok zengin olmani engellemek için savaş yapıyor sende oturup cumhurbaşkanını eleştiriyosun. Kimliğine bak Türkiye cumhuriyeti yazıyor begenmediysen başka ülkeye hadi.daha yüz yıl önce imparatorluktuk. Oralar bizimdi. Lozan ve montro anlaşmalarına bak oku neler kaybettiği ni görürsün üstelik savaşı biz kazandığımız halde. Vatansever olun yalansever değil.

  • uluslararası ırkçı17 Aralık 2019 00:59

    Türkiye menfaati neyse onu yapmalı. Hafter ı bertaraf etmeli, askeri gücünü yoketmeli, akdeniz anlaşmasını garantiye almalı.

  • Kaçan Grup16 Aralık 2019 23:38

    Türkiye arabulucu rolü alıp tarafları barıştırmaya gayret etmeli, ancak bu şekilde bu insanlara bir faydası olabilir. Erdoğan’ın egosu buna engel oluyor, sonuçta destek verdiği Libyalılar bu işten en çok zarar görenler olacak.

  • HÜLYA ÇİFTCİ17 Aralık 2019 11:12

    hayri ordan burada barış değil silahlarla bu işi çözerzin.

  • Mert tanır17 Aralık 2019 00:38

    Hangi akılla bunu yazıyorsun öylede böylede kabul edeceksiniz TÜRKİYE nin emir alma devri bitti artık TÜRKİYE kendi planını uyguluyor

  • AHMET ÖZBİR16 Aralık 2019 23:32

    "YURTTA BARIŞ İÇİN SINIR ÖTESİNE KARIŞ!" Türkiye süper güç bir ülke, hem masada hem sahada olacağız, emperyalizmin bütün oyunlarını bozacağız.